9 Ιανουαρίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 9.1.2020

Βρετανία: Αποσύρονται από τα βασιλικά τους καθήκοντα Χάρι και Μέγκαν, θα μοιράζονται τον χρόνο τους ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική. Σκοπεύουν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι, αλλά κρατούν και τα βασιλικά προνόμια!
Στην Κατερίνη ...το μεγαλύτερο σοκολατένιο ελάφι του κόσμου! 

Δημοσκόπηση Politico: 7 στους 10 Αμερικανούς δεν ξέρουν που βρίσκεται το Ιράν!

Αποσύρονται από τα βασιλικά τους καθήκοντα Χάρι και Μέγκαν

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγος του Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν ότι θα αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και ακολούθως θα αρχίσουν να ζουν μέρος του έτους στη Βόρεια Αμερική. 

«Σκοπεύουμε να αποσυρθούμε από τα υψηλά κλιμάκια της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε ώστε να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ολόθερμα τη βασίλισσα», ανέφερε η δήλωση του ζευγαριού.
«Θα μοιράσουμε τον χρόνο μας ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική, συνεχίζοντας να τιμούμε τα καθήκοντά μας προς τη βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τους θεσμούς που έχουμε θέσει υπό την προστασία μας» αναφέρουν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το βασιλικό ζεύγος σκοπεύει «να δημιουργήσει έναν νέο προοδευτικό ρόλο στο πλαίσιο του βασιλικού θρόνου» και να καταστεί οικονομικά ανεξάρτητο.  Εντούτοις, θα συνεχίσει να «στηρίζει πλήρως» τη βασίλισσα Ελισάβετ. 
Αλλά και να στηρίζονται στα χρήματα των ...Βρετανών φορολογουμένων!

Ο Χάρι και ο Ουίλιαμ έλαβαν πέρυσι από τον πρίγκιπα Κάρολο περισσότερες από πέντε εκατομμύρια στερλίνες ενώ δεν έχει γίνει σαφές με ποιο τρόπο ο Χάρι και η Μέγκαν θα πετύχουν την οικονομική τους ανεξαρτησία. Είναι πιθανόν η Μέγκαν, που είχε πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική σειρά «Suits», να επιστρέψει στην ηθοποιία δεδομένου ότι θα είναι πλέον περιζήτητη.
Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν εξέφρασαν την επιθυμία να παραιτηθούν των βασιλικών τους τίτλων ή της θέσης τους και επιμένουν να κρατήσουν την εξοχική κατοικία Φρόγκμορ, το σπίτι που ανακαινίστηκε αποκλειστικά για αυτούς με δημόσια χρήματα που έφτασαν τις 2,4 εκατ. στερλίνες. Επίσης, σκοπεύουν να κρατήσουν την αστυνομική φύλαξη που επίσης χρηματοδοτείται με δημόσιους πόρους. 
Πάντως, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν έπεσε στο παλάτι σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού τόσο η βασίλισσα όσο και ο πρίγκιπας Κάρολος και Ουίλιαμ ενημερώθηκαν για το γεγονός από την τηλεόραση. Βασιλικές πηγές έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο για «πισώπλατο μαχαίρωμα»!.

Πηγές: BBC, kathimerini.gr

Το μεγαλύτερο σοκολατένιο ελάφι του κόσμου στην Κατερίνη 

Εκατόν είκοσι κιλά σοκολάτας, τύπου κουβερτούρας, χρειάστηκαν για να παρασκευαστεί το μεγαλύτερο, όπως όλα δείχνουν, σοκολατένιο ελάφι του κόσμου. Το εντυπωσιακό σοκολατένιο γλυπτό, ύψους τεσσάρων μέτρων και δέκα εκατοστών, του δημιουργού πολύμορφων κατασκευών Βασίλη Μιχαηλίδη, διεκδικεί ένα βραβείο Γκίνες.
Το ...γλυκύτατο ελάφι του βρίσκεται στην Κατερίνη παρουσιάστηκε στο κοινό τις ημέρες των Χριστουγέννων και έκλεψε τις εντυπώσεις.
Ο δημιουργός του εκπληκτικού αυτού γλυπτού από σοκολάτα, Βασίλης Μιχαηλίδης, μιλώντας στο 
ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι χρειάστηκε περίπου ένα μήνας για να κατασκευαστεί το σοκολατένιο ελάφι και εξήγησε: «Αρχικά δημιούργησα έναν μεταλλικό σκελετό, στη συνέχεια έγινε μια επένδυση με πολυστερίνη και στο τέλος έγινε η επικάλυψη με τη σοκολάτα. Το καλό ήταν ότι αντί για χρώμα τα χέρια μου γέμιζαν με σοκολάτα, την οποία δεν σας κρύβω πολλές φορές δοκίμαζα για να πάρω μια γλυκιά γεύση»! 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ. kathimerini.gr 

Δημοσκόπηση Politico: 7 στους 10 Αμερικανούς δεν ξέρουν που βρίσκεται το Ιράν 


Καθώς η ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και ΗΠΑ έχει κορυφωθεί και πολλοί εξέφρασαν φόβους για μία νέα σύρραξη στη Μέση Ανατολή, μετά την δολοφονία του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί στην Βαγδάτη, έρευνα αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών δεν γνωρίζει καν που βρίσκεται το Ιράν στον παγκόσμιο χάρτη. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politico και της Morning Consult, που διενεργήθηκε το διάστημα δύο ημερών μετά τον θάνατο Σουλεϊμανί και πριν το Ιράν εξαπολύσει πυραυλικές επιθέσεις κατά δύο αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ, λιγότεροι από έναν στους τρεις Αμερικανούς – για την ακρίβεια μόλις 28% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων – κατάφεραν να βρουν το Ιράν σε χάρτη της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης και μόλις 23% βρήκαν τη χώρα σε χάρτη παγκόσμιας κλίμακας.

Η έρευνα «αποκαλύπτει τη γεωγραφική άγνοια των ψηφοφόρων σχετικά με τις ξένες χώρες, ακόμα και εκείνες με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμπλακεί σε συνεχιζόμενες συγκρούσεις» αναφέρει η έκθεση.

Ορισμένοι ερωτηθέντες πάντως τα πήγαν καλύτερα από άλλους. Σύμφωνα με την έρευνα, οι άντρες απάντησαν σωστά σε διπλάσιο ποσοστό από τις γυναίκες. Επίσης, μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας είχαν οι πλουσιότεροι και πιο μορφωμένοι συμμετέχοντες, ενώ το πολιτικό κόμμα και η ηλικία δεν έπαιξαν ρόλο στην σωστή ή λάθος απάντηση.

Πηγές: 
Politico, kathimerini.gr

Δείτε και αυτά:
Τα «Ωραία» της Ημέρας 7.1.2020
Τα Ωραία της Ημέρας 6.1.2020
Τα «Ωραία» της Ημέρας 3.1.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου