12 Ιανουαρίου 2020

Στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι

Βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση εκκένωσης χθες τη νύχτα των κτιρίων στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. 

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, προχώρησε
σε οκτώ συλλήψεις κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την εκκένωση του κτιρίου στην οδό Παναιτωλίου, στο Κουκάκι, το οποίο είχε ανακαταληφθεί. .

Η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 21:30, ενώ διενεργήθηκε με την παρουσία εισαγγελέα, όπως και αυτή που έγινε νωρίτερα, στην οδό Ματρόζου, στην ίδια περιοχή. 

Οι καταληψίες πετούν τσιμεντόλιθους, ξύλα και μπογιές κατά των αστυνομικών που προστατεύονται με τις ασπίδες τους

Στην επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου της οδού Ματρόζου, στο Κουκάκι, που ολοκληρώθηκε στις 20:30, συνελήφθησαν τρεις άνδρες (ο ένας ανήλικος) και δύο γυναίκες. Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία στις δύο επιχειρήσεις για την εκκένωση των κτιρίων τραυματίσθηκαν συνολικά 6 αστυνομικοί.


Βίντεο: 12 01 2020 Επιχείρηση στην Ματρόζου

Έξι κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των συλληφθέντων χθες στο Κουκάκι, κατά την διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας στα κτίρια της οδού Ματρόζου & Παναιτωλίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ανακοίνωσή του για την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Όλοι οι Έλληνες είδαν, άκουσαν και συμπεραίνουν: οι παράνομες καταλήψεις δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων είναι γεγονός. Το ίδιο και οι δολοφονικές επιθέσεις με χυδαία συνθήματα εναντίον των αστυνομικών. Γεγονός είναι επίσης ότι οι συλληφθέντες-καταληψίες άσκησαν βία κατά των εκπροσώπων της δημοκρατικής πολιτείας που κλήθηκαν να υπερασπιστούν το κράτος Δικαίου» και προσθέτει: «Οι εικόνες που παρακολουθήσαμε από το Κουκάκι ας γίνουν ένα μάθημα δημοκρατίας για όλους. Χρέος μας, να γίνονται όλο και λιγότερες, ώστε να πάψει ο αυταρχισμός των λίγων να επιβάλλεται στη ζωή των πολλών».

Πηγές: kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου