15 Δεκεμβρίου 2022

Τα Σκίτσα της Ημέρας 15.12.2022

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα το σύμβολό της, η Ευρωπαϊκή σημαία (από δώδεκα χρυσά αστέρια που σχηματίζουν κύκλο σε ένα μπλε υπόβαθρο) μετά το ξεσπασμα του σκανδάλου Qatargate, σε τρία σκίτσα:

Επάνω αριστερά: Μια τρύπα στην Ευρωπαϊκή σημαία αφήνει το Μουντιάλ του Κατάρ. Σε σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή".

Νέες φωτογραφίες με μεγάλα χρηματικά ποσά σε κουτιά και βαλίτσες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στις έρευνες, που διεξήγαγαν σε σπίτια εμπλεκομένων στο QatarGate, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Βελγικές Αρχές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά κατασχέθηκαν από την Εύα Καϊλή, τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι και τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Αντί λοιπόν για 12 χρυσά αστέρια, βαλίτσες με λεφτά στο σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή".

Ομολόγησε 
ενώπιων των βελγικών δικαστικών αρχών την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Qatargate ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φραντσέτσκο Τζιόρτζι, όπως μεταδίδουν οι εφημερίδες Le Soir και La Repubblica. "Ήταν μέλος οργάνωσης η οποία είχε διασυνδέσεις τόσο με το Μαρόκο όσο και με το Κατάρ για να επηρεάσουν τις σχέσεις τους με την Ευρώπη", είπε, ενώ  ισχυρίστηκε ότι "ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ήταν επικεφαλής αυτής της οργάνωσης". Παράλληλα φέρεται να ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη η σύζυγός του, Εύα Καϊλή. «Πρέπει να είναι κοντά στην κόρη μας», δήλωσε. 

Πολλά λεφτά, ανάμεσα στα αστέρια που συμβολίζουν την ΕΕ, αλλά αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου! Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην "Αυγή".

Σημειώνεται ότι προφυλακιστέοι μέχρι τη δίκη τους θα παραμείνουν ο σύντροφος της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ενώ με "ηλεκτρονικό βραχιολάκι" θα είναι ο διευθυντής ΜΚΟ Νικολό Φιγκό Ταλαμάνγκα. Όσον αφορά την Εύα Καϊλή, η ίδια ζήτησε αναβολή και θα εμφανιστεί ενώπιον του προδικαστικού Συμβουλίου στις 22 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι με 625 ψήφους υπέρ η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, αποφάσισε την παύση των καθηκόντων της Εύας Καϊλή από το αξίωμα του αντιπροέδρου του Σώματος. Υπήρξαν μία ψήφος κατά και δύο αποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου