10 Δεκεμβρίου 2022

Οι πιο αστείες φωτογραφίες ζώων του 2022

Η φωτογραφία με το τριών μηνών αδέξιο λιονταράκι που προσπαθεί να κατεβεί από ένα δέντρο, στην Τανζανία, για να βρει την οικογένειά του, αναδείχθηκε νικητής του διαγωνισμού "
Κωμικής Αγριας Ζωής", ενώ πήρε την πρώτη θέση και στην κατηγορία Πλάσματα της Γης.
Jennifer Hadley/ Comedywildlifephoto.com

Ο διαγωνισμός "Κωμικής Αγριας Ζωής" προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος με έναν ασυνήθιστο τρόπο… Αντί να προβάλλει στενάχωρες εικόνες, επιστρατεύει το χιούμορ και βραβεύει φωτογραφίες ανάλαφρες και ανεπιτήδευτες, που ωστόσο πετυχαίνουν τον σκοπό τους. Στις 5.000 οι συμμετοχές από 85 χώρες. Κάποιοι ακόμη από τους νικητές στη συνέχεα:

Βραβείο στην κατηγορία Πλάσματα στον Αέρα. Μοιάζει σαν να ετοιμάζεται να τον καταβροχθίσει, αλλά ο ιπποπόταμος της φωτογραφίας... απλώς χασμουριέται δίπλα σε έναν ερωδιό, ο οποίος κάθεται στην πλάτη ενός άλλου ιπποπόταμου, στο Εθνικό πάρκο Kρούγκερ της Νότιας Αφρικής.
Jean Jacques Alcalay/ Comedywildlifephoto.com

«Κοίτα το πουλάκι»... Τα δυο γουρουνόψαρα που ετοιμάζονται για το κλικ στις Αζόρες κέρδισαν το βραβείο στην κατηγορία «Πλάσματα κάτω από τη θάλασσα».
Arturo Telle/ Comedywildlifephoto.com

«Μη μου μιλάς άλλο», φαίνεται να λέει ένας μουτρωμένος πιγκουίνος στον φίλο του, στα νησιά Φόκλαντ. Η ξεκαρδιστική εικόνα κέρδισε το βραβείο Κοινού.
Jennifer Hadley/ Comedywildlifephoto.com

Πηγές: 
protagon.gr, comedywildlifephoto.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου