21 Δεκεμβρίου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 21.12.2022

Μουντιάλ 2022: Ο «Salt Bae» θέλησε να δείξει ότι είναι «κολλητός» με τον Μέσι και τα... έκανε χειρότερα. 
Μητσοτάκης: «Αριστεροί του χαβιαριού και φιλελεύθεροι πολυτελείας» κάνουν εύκολη κριτική. 
Γερμανία: Ακτιβιστές πριόνισαν την κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου  στο κέντρο του Βερολίνου. 
Βρετανία: Άρθρο κατά της Μέγκαν Μαρκλ στην εφημερίδα Sun προκαλλέι οργή στη βρετανική κοινή γνώμη.

Ο «Salt Bae» που θέλησε να δείξει ότι είναι «κολλητός» με τον Μέσι

Ο Τούρκος σεφ Nusret Gokce, ευρύτερα γνωστός ως «Salt Bae», ο οποίος εξόργισε τους οπαδούς του ποδοσφαίρου, αφού παραβίασε τους εορτασμούς της Αργεντινής για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο στάδιο Lusail στο Κατάρ, θέλησε να αποδείξει πως είναι «κολλητός» με τον Λιονέλ Μέσι μετά το βίντεο που τον δείχνει να τραβολογάει τον αρχηγό της Αργεντινής για μια φωτογραφία και εκείνος τον αγνοεί.
Μπορεί ο Τούρκος σεφ να κατάφερε τελικά να πείσει τον Μέσι για μια selfie, όμως δεν κατάφερε να πείσει και τους followers του ότι ο αρχηγός της Αργεντινής τον γνώριζε. Έτσι ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο από την επίσκεψη του Μέσι στο εστιατόριο του στο Ντουμπάι το 2018 για να δείξει πως οι δυο τους είναι «κολλητοί». 
Όμως αντί να ηρεμήσει τους ακόλουθούς του οι οποίοι τον επέκριναν τόσο για το κυνήγι στο Μέσι, όσο και για το γεγονός ότι κράτησε στα χέρια του ολομόναχος το τρόπαιο, το οποίο σύμφωνα με την FIFA, επιτρέπεται να αγγίξει και να κρατήσει μόνο μια πολύ επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων, η οποία περιλαμβάνει πρώην νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA και αρχηγούς κρατών, τους εξόργισε περισσότερο.
Πηγή: protothema.gr

Μητσοτάκης: «Αριστεροί του χαβιαριού και φιλελεύθεροι πολυτελείας»

Κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ξεκινώντας από το “Market Pass”, το νέο μέτρο στήριξης των νοικοκυριών που θα εφαρμοστεί από τον Φεβρουάριο του 2023, και εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό θα υπερψηφιστεί και από την αντιπολίτευση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε σχόλια «που αλληλοδιαψεύδονται καθώς δεν μπορεί να συγκρίνεται ένα έκτακτο επίδομα με τα προεκλογικά αντίδωρα άλλων εποχών» όπως είπε. Και πρόσθεσε:
"Και φοβάμαι πως αυτές οι επιπόλαιες προσεγγίσεις, φανερώνουν απλώς την αναλυτική αδυναμία και των «αριστερών του χαβιαριού», όπως αποκαλούνται, αλλά όσο και κάποιων «φιλελεύθερων πολυτελείας» στη χώρα μας".
Απευθυνόμενος, δε, στους «αριστερούς του χαβιαριού» που ενοχλήθηκαν, είπε ότι «δεν υπάρχει ευημερία αν δεν είναι συλλογική», ενώ επιτέθηκε σε «φιλελεύθερους πολυτελείας» στους οποίους απάντησε ότι «η αναδιανομή του πλούτου δεν ανταγωνίζεται την ανάπτυξη ούτε την δημοσιονομική ισορροπία όταν πρόκειται για πόρους που δεν επιβαρύνουν το δημοσιονομικό χρέος».
Πηγή: in.gr


Ακτιβιστές πριόνισαν την κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Βερολίνο

Οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές Letzte Generation έκοψαν την κορυφή ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου ύψους 15 μέτρων μπροστά από την Πύλη του Βραδεμβούργου, στο κέντρο του Βερολίνου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt την Τετάρτη.
Δύο μέλη του κινήματος ξεδίπλωσαν μια αφίσα με την επιγραφή: «Αυτή είναι μόνο η κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου». Κατόπιν, χρησιμοποιώντας έναν υδραυλικό ανελκυστήρα και ένα πριόνι χειρός, πριόνισαν την κορυφή των δύο μέτρων από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
«Μέχρι στιγμής στη Γερμανία βλέπουμε μόνο την κορυφή της κλιματικής καταστροφής», έγραψε μια από τις ακτιβίστριες στη σελίδα της στο Twitter, σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία. «Ενώ οι άνθρωποι τρέχουν στα μαγαζιά αναζητώντας τα καλύτερα δώρα, άλλοι δεν βρίσκουν νερό», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αστυνομικοί έσπευσαν το πρωί της Τετάρτης στο σημείο του συμβάντος και λαμβάνουν μέτρα αποκατάστασης (φωτογραφία επάνω).
Πηγή: Καθημερινή

Τσουνάμι οργής για άρθρο κατά της Μέγκαν Μαρκλ στη Βρετανία

Oργή και αποτροπιασμό προκάλεσε στη βρετανική κοινή γνώμη το άρθρο του δημοσιογράφου Τζέρεμι Κλάρκσον στην εφημερίδα Sun, το οποίο συνιστά λυσσαλέα επίθεση εναντίον της δούκισσας του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ. Ο ίδιος ο συντάκτης του, άλλωστε, έγραψε ότι νιώθει μίσος «σε μοριακό επίπεδο» για τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι.
Σύμφωνα με τον βρετανικό ανεξάρτητο οργανισμό δεοντολογίας στον Τύπο (Ipso), οι καταγγελίες που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες (
πάνω από 17.500 μέχρι χθες το πρωί) κατά του συγκεκριμένου δημοσιεύματος και του συντάκτη του ξεπέρασαν κατά πολύ κάθε προηγούμενο, ενώ το επίμαχο άρθρο δεν βρίσκεται πλέον αναρτημένο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας έπειτα από αίτημα του ίδιου του Κλάρκσον.
Την ίδια στιγμή, 60 βουλευτές από όλα τα κόμματα του βρετανικού Κοινοβουλίου απευθύνθηκαν με ανοικτή επιστολή στην εκδότρια της Sun, Βικτόρια Νιούτον, απαιτώντας να απολογηθεί δημοσίως ο συντάκτης του άρθρου στη Μέγκαν Μαρκλ και να ληφθούν μέτρα εναντίον του.
Ανάμεσα σε άλλα, ο Κλάρκσον έγραψε ότι «η Μέγκαν πρέπει να εξαναγκαστεί να παρελάσει γυμνή μπροστά στο πλήθος, που θα της φωνάζει “αίσχος”, πετώντας της περιττώματα», ενώ σε άλλο σημείο διαβεβαίωνε ότι «όλοι οι άνθρωποι της ηλικίας μου σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο».
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου