25 Δεκεμβρίου 2022

Χριστούγεννα του 2022 σε Σκίτσα

Χριστούγεννα 2022, εν μέσω ακρίβειας, παρακολουθήσεων και σκανδάλων, από τη σκοπιά των γελοιογράφων, σε 10 σκίτσα με πολιτικές αιχμές:

Επάνω αριστερά στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή: Μια επίσκεψη - έκπληξη στη φάτνη, που όμως τρομοκρατεί! Εκείνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συνοδευόμενου από τους Αδωνι Γεωργιάδη και Χρήστο Σταϊκούρα. 

Και μια "τιμητική" συμμετοχή! Του Δημήτρη Αβραμόπουλου! Σε σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Η συμμετοχή μου στην Fight Impunity (ΜΚΟ του φερόμενου ως "εγκεφάλου" του QatarGate) ήταν εξ'αρχής απολύτως χωρίς εκτελεστικές ή διαχειριστικές αρμοδιότητες. Ήταν καθαρά τιμητική»!

Με αφορμή το σκάνδαλο Qatargate: Ο Μάγος με τον χρυσό στην ... πόρσε, ενώ οι άλλοι δυο σε μια καμήλα. Όμως ο Βέλγος εισαγγελέας τους παρακολουθεί! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα ΝΕΑ:

Με αφορμή το Qatargate: Η Εύα (Καϊλή) μιλά για τις "υποδειγματικές συνθήκες ανάπτυξης των νηπίων επί Ηρώδη"! Δίπλα της οι σάκοι με τα χρήματα... Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην "Αυγή":

Την εποχή της τηλεργασίας: Μόνο ένας Μάγος για τη Βηβλέεμ, οι άλλοι δυο δουλεύουν από το σπίτι! Από το Spectator Cartoons @SpecCartoons, by Pete Dredge:

Την εποχή του διαδικτύου: "Ξεχάστε το αστέρι" λέει η κοπέλα στους Μάγους, "απλά (στις αναζητήσεις στο google) γράψτε: Μεσσίας, φάτνη, Βηθλέεμ"! Σκίτσο του Kevin Kallaugher (KAL):

Ελλείψεις ιατρικού προσωπικού! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο Protagon.gr:

Έχουμε κρύο και πόλεμο! Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη στο "Ποντίκι":

Ο πρωθυπουργός αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή: 

Fuel pass, Power pass, Food pass... Μπαλώματα σε προεκλογικές τιμές! Σκίτσο του Βασίλη Παπαγεωργίου, από το "Πριν":

Και Καλά Χριστούγεννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου