7 Δεκεμβρίου 2022

«Πρόσωπο της Χρονιάς» ο Ζελένσκι για το περιοδικό Time

Τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, αλλά και το 
«πνεύμα» της Ουκρανίας, είναι σύμφωνα με το περιοδικό Time το «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2022.

«Η επιτυχία του Ζελένσκι ως ηγέτη εν καιρώ πολέμου βασίστηκε στο γεγονός ότι το θάρρος του είναι μεταδοτικό. Μεταδόθηκε σε ολόκληρη την πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας τις πρώτες μέρες της εισβολής καθώς όλοι διαπίστωσαν ότι ο πρόεδρος είχε μείνει στη θέση του», επισημαίνει το Τime.

Το περιοδικό χαιρέτισε επίσης το «πνεύμα» της Ουκρανίας, δηλαδή την αντίσταση της απέναντι στην εισβολή που διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

TIME @TIME Επίσημος
TIME's 2022 Person of the Year: Volodymyr Zelensky and the spirit of Ukraine #TIMEPOY https://ti.me/3Fzr4B2

Η επιτυχία του Volodymyr Zelensky ως ηγέτη εν καιρώ πολέμου βασίζεται στο γεγονός ότι το θάρρος είναι μεταδοτικό:

TIME @TIME Επίσημος
Volodymyr Zelensky’s success as a wartime leader has relied on the fact that courage is contagious.
TIME's 2022 Person of the Year is Volodymyr Zelensky and the spirit of Ukraine #TIMEPOY https://ti.me/3Y1DsBg


«Είτε η μάχη για την Ουκρανία προκαλεί ελπίδα είτε φόβο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαλύβδωσε τον κόσμο με τρόπο που είχαμε δεκαετίες να δούμε», έγραψε ο αρχισυντάκτης του Time, Έντουαρντ Φέλσενταλ.

«Για την απόδειξη ότι το θάρρος μπορεί να είναι τόσο μεταδοτικό όσο ο φόβος, για την υποκίνηση των ανθρώπων να συγκεντρωθούν για την υπεράσπιση της ελευθερίας, για την υπενθύμιση στον κόσμο της ευθραυστότητας της δημοκρατίας -και της ειρήνης- ο Zelensky και το πνεύμα της Ουκρανίας είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2022» επισημαίνει ο Έντουαρντ Φέλσενταλ:

Edward Felsenthal @efelsenthal
For proving that courage can be as contagious as fear, for stirring people to come together in defense of freedom, for reminding the world of the fragility of democracy—and of peace—Zelensky & the spirit of Ukraine are
@TIME’s 2022 Person of the Year. https://time.com/person-of-the-year-2022-volodymyr-zelensky-ukraine-choice/

Μεταξύ άλλων το Time στο μακροσκελές άρθρο του για τον Ζελένσκι γράφει: «Δεν υπήρχαν πολλά (πριν τη ρωσική εισβολή) στο βιογραφικό του Ζελένσκι που να δείχνουν ότι εκείνος θα ήταν πρόθυμος να πολεμήσει. Δεν είχε υπηρετήσει στον στρατό, ούτε είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τις υποθέσεις του. Ήταν πρόεδρος μόλις από τον Απρίλιο του 2019. Τα επαγγελματικά του ένστικτα προέρχονταν από την ηθοποιία, την κωμωδία και τον κινηματογράφο. Αυτή η εμπειρία αποδείχθηκε ότι είχε τα πλεονεκτήματά της. Ο Ζελένσκι προσαρμόστηκε. (...) Τώρα το κοινό του είναι ο κόσμος».

afirimeno.com
με στοιχεία από twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου