29 Δεκεμβρίου 2022

Με τη λάμψη του τηλεαστέρα η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε η Πόπη Τσαπανίδου από την θέση της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN για να αναλάβει την θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
. Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα social media έκανε γνωστό πως η Πόπη Τσαπανίδου θα είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

«Από τη νέα χρονιά εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα είναι η Πόπη Τσαπανίδου. Την καλωσορίζω και την ευχαριστώ που αποδέχτηκε την πρότασή μας. Η Πόπη, εξαιρετική δημοσιογράφος, σύγχρονη γυναίκα και μητέρα, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στον κοινό μας αγώνα» έγραψε 
μεταξύ άλλων o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο facebook.

Το γεγονός βέβαια ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε κάποια πολύ γνωστή δημοσιογράφο, που όμως δεν είναι μέλος του κόμματος, ούτε αποφάσισαν για αυτό τα κομματικά όργανα, δεν πέρασε χωρίς γκρίνιες και αντιδράσεις.

Η ανάρτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα της Φωτεινής Βάκη (φωτογραφία αριστερά), καθηγήτριας της Ιστορίας της Φιλοσοφίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και πρώην βουλευτού Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατήγγειλε ότι με την κυρία Τσαπανίδου «προτάχθηκε η λάμψη του τηλεαστέρα και όχι η ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση ενός μέλους του κόμματος», είναι χαρακτηριστική. Η ίδια τονίζει πως την ενοχλεί επισης και «η άκριτη αποδοχή και οι ιαχές θριάμβου, τα χειροκροτήματα και οι ζητωκραυγές για κάθε, μα κάθε επιλογή της ηγεσίας».

Η ανάρτηση της Φωτεινής Βάκη

Φωτεινή Βάκη
Δεν ξέρω τι ενοχλεί περισσότερο τελικά. Η επαγγελματοποίηση της πολιτικής που υποκύπτει στο «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»; Η εργαλειοποίηση της δημοσιογραφίας; Ή τα κριτήρια με βάση τα οποία επελέγη η νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ; Τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο το στερεοτυπικό «μητέρα και γυναίκα» ως «προαπαιτούμενο» αλλά πρώτιστα το γεγονός ότι προτάχθηκε η λάμψη του τηλεαστέρα και όχι η ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση ενός μέλους του κόμματος. Άραγε κανείς/μία δεν κρίθηκε άξιος-α από τα 185000 μέλη να εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Κανείς-μία σύντροφος-ισσα δεν κρίθηκε ικανός-η να αρθρώσει λόγο δομημένο, στέρεο και ευθύβολο απέναντι στην κυβέρνηση; Με ενοχλεί όμως εξίσου εδώ και πολύ καιρό η άκριτη αποδοχή και οι ιαχές θριάμβου, τα χειροκροτήματα και οι ζητωκραυγές για κάθε, μα κάθε επιλογή της ηγεσίας. Ο σεβασμός και η εκτίμηση προς την ηγεσία δεν εκφράζεται με παλαμάκια, η κριτική δεν είναι «νερό στον μύλο» της κυβέρνησης και τα μέλη δεν είναι αμέτοχοι παρατηρητές. Η αλφαβήτα μας που κοντεύουμε να ξεχάσουμε. Κρίμα.

Η ανακοίνωση του ΟΡΕΝ: «Το ΟΡΕΝ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία παραιτείται για προσωπικούς λόγους. Από τη θέση της κεντρικής παρουσιάστριας προσέφερε πολλά στην προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων. Το ΟΡΕΝ την ευχαριστεί θερμά για την προσφορά της».

Το γεγονός πάντως ότι η κα Τσαπανίδου παραιτήθηκε για να αναλάβει την καίρια θέση του εκπρόσωπου τύπου ενός κόμματος, δίνει το δικαίωμα στον καθένα να αμφισβητήσει πλέον την αντικειμενικότητα αλλά και την αξιοπιστία του δελτίου Ειδήσεων που η συγκεκριμένη κυρία παρουσίαζε.

afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου