30 Δεκεμβρίου 2022

Σκίτσα: Αποχαιρετισμός στον Πελέ

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 82 ετών, άφησε χθες ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου, Πελέ, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν, κατά γενική ομολογία, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Εδώ, ο ύστατος χαιρετισμός των σκιτσογράφων, σε κάποια σκίτσα τους:

Επάνω αριστερά: Κρατώντας για μπάλα τον πλανήτη, σε σκίτσο του Carlos Latuff.

Έφυγε, αφήνοντας πίσω μια λαμπερή καριέρα γεμάτη επιτυχίες. Το ρεκόρ του – των 1.281 γκολ σε 1.363 αγώνες – δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα.

Το άπιστο σουτ του Πελέ, με μπάλα και πάλι τον πλανήτη σε σκίτσο του Steve Bright, από το Steve Bright @Brighti

Με τον πλανήτη για μπάλα στα πόδια του. Σκίτσο από το pxmolina @pxmolina:

"Ο κόσμος αποχαιρετά τον Πελέ" (Le monde dit adieu a Pele) σημειώνει στο σκίτσο του το σατιρικό περιοδικό "Charlie Hebdo". Και ο νεκροθάφτης προσθέτει: Είναι όταν θέλεις τον κ. Μακρόν! (C' est quand vous voulez Monsieur Macron). Από το Charlie Hebdo @Charlie_Hebdo_:

Ο Πελέ θα μείνει στην ιστορία και ως ο ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις φορές (τα έτη 1958, 1962 και 1970), την πρώτη φορά μάλιστα όντας μόλις 17 χρονών. Από τη δεκαετία του '90 ήταν πρεσβευτής του ΟΗΕ και της UNESCO. Τον Δεκέμβριο του 2000 η FIFA τον ανακήρυξε "παίκτη του αιώνα". Το περιοδικό TIME τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους του 20ού αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου