8 Δεκεμβρίου 2022

Σκληρή γλώσσα κατά τη «μονομαχία» Μητσοτάκη – Τσίπρα για τις υποκλοπές στη Βουλή

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας στήνει πάλι το καλάθι της αθλιότητας και του διχασμού.
Αλ. Τσίπρας: «Ενοχή, θράσος και δειλία Μητσοτάκη στην υπόθεση των υποκλοπών».

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο αρχηγών, επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης: «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών».

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας στήνει πάλι το καλάθι της αθλιότητας και του διχασμού

Ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε: «Δεν είχατε ποτέ τα κότσια κ. Τσίπρα να ζητήσετε μία συγνώμη από αυτούς που στήσατε στα μανταλάκια. Φτάσανε να ισχυριστούν τα φιλικά σας μέσα ότι σώθηκε στο Μάτι σώθηκε η γυναίκα και τα παιδιά του Κ. Πιερρακάκη με το predator και αυτό σας έφταιγε όταν κάνατε κρουαζιέρα»...

«Ισχυρισμοί χωρίς την παραμικρή απόδειξη και εκτοξεύονται σε μια περίοδο που η Πολιτεία και οι πολίτες έχουν άλλες προτεραιότητες» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας πως «όταν όλοι προσπαθούμε να κάνουμε πιο ανεκτή την καθημερινότητα με αυξήσεις, επιδοτήσεις, εσείς στήνετε πάλι το δικό σας καλάθι της αθλιότητας και του διχασμού. Τελευταία εμπλέκετε και τις Ένοπλες Δυνάμεις και το πρόσωπο του αρχηγού κ. Φλώρου, το τελευταίο σκαλί της αθλιότητας. Το κομματικό συμφέρον σταματά εκεί που ξεκινά το εθνικό καθήκον. Δεν θα αφήσω τα αντιπολιτευτικά τερτίπια στην Ελλάδα να γίνονται θέμα σχολιασμού στον τουρκικό τύπο.

«Γιατί επιμένετε να συνδέετε τις νόμιμες επισυνδέσεις με κακόβουλα λογισμικά;» ρώτησε ο πρωθυπουργός τον Αλέξη Τσίπρα και συνεχίζοντας του είπε: «Ποιες άλλες παρακολουθήσεις έγιναν επί των ημερών σας πέραν του κ. Πιτσιόρλα; Ήταν ενεργό το λογισμικό Pegasus από το 2016; Μήπως χρησιμοποιήθηκε για την υπονόμευση τηλεφώνων των πολιτικών σας αντιπάλων; Γιατί αλλάξατε το 2018 το νόμο και αφαιρέσατε το δεύτερο εισαγγελέα της ΕΥΠ;

Γιατί πέντε μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019 αλλάξατε τον ποινικό κώδικα για να γίνει απλό πλημμέλημα το κακούργημα της υποκλοπής; Και γιατί αποποινικοποιήθηκε το έστω υπό όρους πλημμέλημα της εμπορίας και κατοχής κατασκοπευτικών λογισμικών; Ποιους αθωώνατε; Κάποια στιγμή θα απολογηθείτε κ. Τσίπρα για αυτόν τον ποινικό κώδικα... Πόσες άλλες αμαρτίες σας ξεπλύνατε με αυτό το νέο ποινικό κώδικα; Τι άλλο θα βρούμε;»

Αλ. Τσίπρας: «Ενοχή, θράσος και δειλία Μητσοτάκη στην υπόθεση των υποκλοπών»

«Νομοσχέδιο συγκάλυψης» χαρακτήρισε το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την ΕΥΠ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Ολομέλειας, ενώ εξαπέλυσε κατά μέτωπον επίθεση στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για μια «αξιοθρήνητη παρουσία» στη Βουλή. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «δειλία» και «θράσος» και ζήτησε την παραίτησή του μόλις αυτό «αποδειχθεί» ότι «ψεύδεται» για το κατά πόσο παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κρύβεται», ως «ένοχος» εδώ και «40 μέρες», προσπαθώντας να «καλύψει τα ίχνη του». «Τα ίχνη σας όμως δε κρύβονται. Όπως και η σφραγίδα τής συγκάλυψης που επιχειρείτε να βάλετε παντού», δήλωσε.

Απευθυνόμενος στον ίδιο τον πρωθυπουργό τον ρώτησε «γιατί τόσο καιρό δεν έχει γίνει μια μήνυση σε κάποιον δημοσιογράφο που έχει προχωρήσει σε αυτές τις αποκαλύψεις». «Τρομοκρατείτε και εκβιάζετε. Και ταυτόχρονα ζητάτε τις αποδείξεις από αυτούς που τρομοκρατείτε», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι «στις φιλελεύθερες δημοκρατίες, η δημοσιογραφική έρευνα που ασκεί έλεγχο στην εξουσία συλλέγει τα στοιχεία και προχωρά σε αποκαλύψεις». Εξάλλου, προκάλεσε και πάλι τον Κ. Μητσοτάκη, «αν όντως είναι αθώος», μεταξύ άλλων, να αποχαρακτηρίσει το απόρρητο -παραπέμποντας και στις αντίστοιχες δηλώσεις των Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά.

Ζήτησε επιμόνως από τον Κυρ. Μητσοτάκη «να δώσει μια καθαρή απάντηση» σχετικά με το αν υπάρχει περίπτωση να παρακολουθούνταν και άλλα πολιτικά πρόσωπα και να δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι ψεύδεται.

Κατηγόρησε, επίσης, τον πρωθυπουργό ότι λειτουργεί «ως συνήγορος υπεράσπισης όσων διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα», επιχειρώντας να «επηρεάσει τη Δικαιοσύνη». «Το νομοσχέδιό σας είναι ένα νομοσχέδιο εκ των υστέρων θεσμικής νομιμοποίησης του εγκλήματος που διαπράξατε. Είναι ένα νομοσχέδιο συγκάλυψης», συνέχισε.

Κλείνοντας, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «άθλιες πολιτικές» που «θέλουν άθλιες μεθόδους» και εξέφρασε την άποψη ότι «η ελληνική κοινωνία δεν θα ανεχτεί αυτή την εκτροπή».

Μητσοτάκης - Τσίπρας σε σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon.gr

Δευτερολογία Κυρ. Μητσοτάκη

«Γίνατε και Σαμαρικός και Καραμανλικός κ. Τσίπρα, είναι ένα επίτευγμα. Να σας πω όμως ότι η εμμονή σας να παρουσιάζετε την παράταξη μας διχασμένη πέφτει στο κενό» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την δευτερολογία του στη Βουλή. Και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είπε: «Κάντε επιτέλους πρόταση δυσπιστίας για να διαπιστώσετε πόσο ομοιογενής είναι η κοινοβουλευτική μας ομάδα. Έχει παρέλθει το εξάμηνο, από την τελευταία πρόταση δυσπιστίας, που κάνατε για έναν χιονιά».

«Με τον κ. Χατζηδάκη γνωρίζομαι 30 χρόνια είναι αντιπρόεδρος του κόμματος μας, προφανώς και όχι» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας εκ νέου στην πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα. «Είναι δυνατόν να το υπονοείτε κάτι τέτοιο, δεν ντρέπεσαι λίγο; Υπονοείτε ότι παρακολουθούσα τον κ. Φλώρο, δεν ντρέπεσαι λίγο; Τι να μάθω; Πότε θα αυξηθούν οι συντάξεις; Πότε θα δοθούν τα επιδόματα; είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης». «Κάποιοι στην άλλη άκρη του Αιγαίου θα χαίρονται πολύ όταν υπάρχον δημοσιεύματα, που υπονοούν ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Σας ξαναρωτώ λοιπόν κ. Τσίπρα, ο κ. Πιτσιόρλας παρακολουθείτο ή όχι, το γνωρίζατε;» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ήταν βουλευτής λοιπόν; Άρα το γνωρίζατε; Τι μας λέει ο κ. Τσίπρας; Μας λέει ότι γνώριζε αλλά δεν ήταν βουλευτής. Κύριε Τσίπρα επί ημερών σας είχαν γίνει νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ σε δημοσιογράφους, πολιτικούς; Περιμένω τη δική σας απάντηση» συμπλήρωσε ρωτώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός.

«Ποιους εξυπηρετήσατε κ. Τσίπρα με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα πριν από τις εκλογές του 2019;» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Να είστε πολύ προσεκτικός κ. Τσίπρα όταν χρησιμοποιείτε τον όρο εκτροπή. Διορίσατε πρόεδρο του Αρείου Πάγου στις 3 τα ξημερώματα και κάνατε δημοψήφισμα εντός 5μερου. Και είστε αρχηγός ενός κόμματος, που δύο πρώην υπουργοί σας βρίσκονται στο Ειδικό Δικαστήριο, να είστε πιο προσεκτικός λοιπόν».

Δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα

Συνέχισε τη σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στη δευτερολογία του, λέγοντας ότι «το τελευταίο καταφύγιο των ενόχων είναι ο διχαστικός λόγος και η πατριδοκαπηλία.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε στο ερώτημα που είχε θέσει προς τον πρωθυπουργό: «Δεν κατάλαβα, στο κρίσιμο ερώτημα που έθεσα ”αν μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε ότι η ΕΥΠ δεν παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Φλώρο”, ποια ήταν η απάντησή σας; Τα υποκλαπέντα στοιχεία από την παρακολούθηση του κ. Φλώρου πού βρίσκονται, για ποιανού λογαριασμό; Εσείς μου διαβάσατε ένα κείμενο σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί να ξέρει ο πρωθυπουργός τι κάνει η ΕΥΠ. Η απάντησή σας είναι ότι ”δεν ξέρω ή όχι;”».

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Όλα τα στοιχεία για την περίοδο 2015-2019 υπάρχουν και μπορείτε να τα ερευνήσετε. Μπορείτε κύριε Μητσοτάκη να πείτε κι εσείς το ίδιο; Δεν απαντήσατε για το αν η πρωτοβουλία που πήρα χθες -που ζήτησε τα στοιχεία από την ΑΔΑΕ-, είναι σύμφωνη με το νόμο. Πάμε μαζί στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να ρωτήσουμε αν υπάρχουν τα στοιχεία παρακολουθήσεων. Σας καλώ να πάμε μαζί αύριο το πρωί. Υπήρχε εισαγγελική διάταξη που αφορούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, υπήρχε διάταξη που αφορούσε υπουργό σας; Πάμε αύριο το πρωί να το διαπιστώσουμε. Αλήθεια τώρα θυμηθήκατε τι κάναμε εμείς με τις παρακολουθήσεις; Εδώ και 3,5 χρόνια τι κάνατε ενώ είχατε όλα τα στοιχεία; Σας προειδοποιώ, μην επιβαρύνετε την θέση σας με κατασκευές».

Τριτολογία Κυρ. Μητσοτάκη

«Είπατε κ. Τσίπρα επί λέξει, ”το παράνομο λογισμικό predator που λειτουργούσε στο γραφείο σας”. Είστε ψεύτης. Δεν σας επιτρέπω να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα χωρίς στοιχεία. Έχετε στοιχεία; Πάρτε το βήμα. Ανεβείτε. Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά τα πράγματα και να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα; Αν γνωρίζετε ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, από πού το ξέρετε; 

Πήγατε στον κ. Ντογιάκο, προσκομίσατε αποδείξεις; Ο κ. Ντογιάκος -επειδή είπατε να πάμε μαζί- ο μόνος για τον οποίο δεν ισχύει απόρρητο. Σωστά είπατε. Όλα τα στοιχεία υπάρχουν. Ο κ. Ντογιάκος μπορεί να ψάξει και να καταλήξει σε συμπεράσματα. Άρα ως προς τι αυτοί οι ακτιβισμοί; Η Δικαιοσύνη δεν είναι ακτιβισμός και θέατρο. Δεν πρόκειται να επιτρέψω να μετατραπεί αυτή η αίθουσα και η αντιπαράθεση σε θέατρο του παραλόγου», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριτολογία του, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Πηγή: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου