12 Δεκεμβρίου 2022

Αστειότητες: Η Εύα Καϊλή "Δούρειος ίππος" της ΝΔ!

Το πολιτικό ανέκδοτο των ημερών: 
«Η Εύα Καϊλή "Δούρειος ίππος" της Νέας Δημοκρατίας»!
Το είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για να αντιδράσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου χαρακτηριζοντάς το για «γέλια και για κλάματα»! Δεν διαφώνησε όμως ο Αλέξης Τσίπρας...

Είπαν λοιπόν:

Ν. Ανδρουλάκης: Δούρειος ίππος της ΝΔ η Εύα Καϊλή

Το Σάββατο το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον
 τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις καταιγιστικές εξελίξεις σχετικά με την ευρωβουλευτή του κόμματός του, που συνελήφθη από τις βελγικές αρχές για διαφθορά, είπε: «Το σύστημα εξουσίας της ΝΔ χρησιμοποιούσε ως “δούρειο ίππο” την κ. Καϊλή. Είχε τις ίδιες αγωνίες με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ για τις υποκλοπές και την επιτροπή Pega». .

Την Κυριακή μιλώντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Κ.Ε. του κόμματός του, ανέφερε: «Αφού την χρησιμοποίησαν ως Δούρειο Ίππο, προετοιμάζοντας μεταγραφή αεροδρομίου, τώρα η ΝΔ κάνει ότι δεν τη γνωρίζει. Συνδέουν τη δική μου παρακολούθηση με την ποινική υπόθεση που έχει προκύψει». Πρόσθεσε δε ότι "είχε αποφασίσει" να μην συμπεριλάβει εκ νέου την κ. Καϊλή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επόμενες ευρωεκλογές.

Οικονόμου: Για «γέλια και για κλάματα» οι ισχυρισμοί Ανδρουλάκη 

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξή του τ
ην Κυριακή στον «ΑΝΤ1», τόνισε: «Είναι έξω και πέρα από κάθε λογική η τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη. Ξεπερνά την οποιαδήποτε διάσταση που θα μπορούσε να έχει κανείς. Η υπόθεση της κυρίας Καϊλή είναι μια υπόθεση που αφορά ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ένα στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, ένα στέλεχος της ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών, που είχε συμπορευθεί, όχι χθες ή προχθές, αλλά από το 2014, πάρα πολύ στενά με τον κ. Ανδρουλάκη» είπε ο Γ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μια πολιτική, νομική, ηθική σκιά στον χώρο αυτό από την υπόθεση της κυρίας Καϊλή. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δημιουργεί μια δυσκολία και ένα δυσάρεστο κλίμα. Δεν είναι ευχάριστο στελέχη του κόμματός σου να ελέγχονται για χρηματισμό, εφόσον ευσταθούν αυτά που έχουμε ακούσει. Αλλά ο τρόπος για να ξεφύγεις από αυτή τη δύσκολη κατάσταση, δεν είναι να κατασκευάζεις παρανοϊκά πράγματα. Τα γεγονότα είναι εδώ και είναι χαρακτηριστικά. Ο κ. Ανδρουλάκης με την κυρία Καϊλή συμπορεύονται από το 2014... Δεν είναι τρόπος αυτός για να βγάζεις από πάνω σου τα πολιτικά προβλήματα, να προσπαθείς να κατασκευάσεις πράγματα που δεν στέκονται στην κοινή λογική».

Και ο κ. Οικονόμου συνέχισε λέγοντας: «Η υπόθεση της κυρίας Καϊλή είναι σοβαρή... Πρόκειται για μια Ελληνίδα ευρωβουλευτή, στέλεχος μέχρι χθες ενός ιστορικού κόμματος, του ΠΑΣΟΚ. Θα ήταν άδικο να πούμε ότι η ευθύνη είναι συλλογική και βαρύνει τους πάντες. Ποτέ δεν το είπαμε αυτό. Αλλά εδώ έχουμε περάσει στο απέναντι άκρο της λογικής. Δηλαδή, ελέγχεται ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προβεβλημένο, στενή συνεργάτιδα του κ. Ανδρουλάκη επί χρόνια. Είχε πει ότι τον Σεπτέμβρη είχε αποφασίσει να της πει ότι δεν θα είναι υποψήφια. Δεν το είπε, όμως, τον Σεπτέμβριο. Δεν το είπε καν όταν βγήκε και έκανε αυτές τις δηλώσεις για το Κατάρ. Το είπε χθες... 

Αλλά, από το σημείο αυτό, συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου, που πιάνεται ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να χρηματίζεται, μέχρι το σημείο να προσπαθούμε να πούμε ότι αυτό είναι πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας, είναι για «γέλια και για κλάματα».

Τσίπρας: «Το Δούρειο Ίππο τον αποκαλύπτεις προτού αλωθεί η Τροία»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN σχετικά με τις επικείμενες εκλογές, στη σκιά της πολύκροτης υπόθεσης με πρωταγωνίστρια την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή, παρατήρησε πως δύσκολα «θα πάει ο κ. Ανδρουλάκης να συνεργαστεί με τον ωτακουστή του» εννοώντας τον Πρωθυπουργό και πως «είναι πιο εύκολο για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ από ότι με την ΝΔ».

Παράλληλα εκτίμησε πως ο κ. Ανδρουλάκης «άργησε» να οριοθετήσει τη σχέση του κόμματος του με την ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή. «Το Δούρειο Ίππο πρέπει να τον αποκαλύπτεις προτού αλωθεί η Τροία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Συμπέρασμα

Πέρα από τις αστειότητες Ανδρουλάκη περι «δούρειου ίππου της ΝΔ», ένα πρώτο συμπέρασμα: Θα μπορούσε λοιπόν –και θα έπρεπε– ο Ν. Ανδρουλάκης να διαγράψει την Εύα Καϊλή όταν εκστόμισε εκείνα τα απίθανα για το Κατάρ ή και νωρίτερα, όταν δεν του συμπαραστάθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών. Είχε τις ευκαιρίες του και δεν τις χρησιμοποίησε. Και τώρα, μοιάζει να έχει κάνει την οριστική επιλογή του, να κλείσει την πόρτα στη ΝΔ αφήνοντας ανοιχτή εκείνη προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Takis Ant / afirimeno.com
με πληροφορίες από iefimerida.gr και protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου