1 Νοεμβρίου 2013

Περίεργα: Ο πιτσιρικάς που "έκλεψε" τη θέση του Πάπα

Ένας χαριτωμένος πιτσιρίκος "έκλεψε" στην κυριολεξία τη θέση του Πάπα Φραγκίσκου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ηλικιωμένους με θέμα την ενίσχυση των σχέσεων μέσα στην οικογένεια, κλέβοντας ταυτόχρονα και την παράσταση.  

Συγκεκριμένα ο Πάπας Φραγκίσκος εκφωνούσε ομιλία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες στην οικογένεια, όταν ένα μικρό αγόρι πήγε από πίσω του και με απόλυτη ψυχραιμία σκαρφάλωσε και κάθησε στη λευκή πολυθρόνα του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βατικανό, ο Πάπας απευθυνόταν σε ένα κοινό ηλικιωμένων και των εγγονών τους το Σάββατο, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια, όταν το αγοράκι που φορούσε μπλουζάκι με ρίγες, μπλουτζίν και αθλητικά παπούτσια έκανε τους παρευρισκομένους να χαμογελάσουν. 

Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος άφησε το μικρό αγόρι να περιδιαβάσει και να εξερευνήσει την περιοχή, και χαμογέλασε καθώς διάβαζε την ομιλία του. Λίγο αργότερα ο μικρούλης σηκώθηκε από την παπική πολυθρόνα και αγκάλιασε τον Ποντίφικα.

_________________
Πηγή: http://portal.kathimerini.gr 01/11/2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου