2 Νοεμβρίου 2013

Εν ψυχρώ εκτέλεση δύο νέων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Δύο άτομα πάνω σε μηχανή πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο νέους ανθρώπους, μέλη της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, ενώ ένας ακόμη νέος δίνει μάχη για τη ζωή του. Ήταν μια συνέχεια στο φαύλο κύκλο της τυφλής βίας που ξεκίνησε πρόσφατα.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις 7 η ώρα το απόγευμα της Παρασκευής, οι δράστες της επίθεσης προσπέρασαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Ηρακλείου και στάθμευσαν τη μοτοσικλέτα στην επόμενη γωνία. Από εκεί, πήγαν πεζοί και "εκτέλεσαν εν ψυχρώ" τα δύο νεαρά μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ τραυμάτισαν σοβαρά ένα ακόμη. Τα θύματα ήταν ο Μανώλης Καπελώνης, 22 ετών, και ο Γιώργος Φουντούλης, 27 ετών, μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της οργάνωσης. Ο τραυματίας Αλέξανδρος Γέροντας, 29 ετών, γιος τοπικής συμβούλου στο Δήμο Κηφισιάς και πατέρας ενός μικρού παιδιού, νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας "Γ. Γεννηματάς" σε σοβαρή κατάσταση.

«Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία» ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας. Επίσης τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα καταδίκασαν την άγρια δολοφονία. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ., «την 1.11.2013 και ώρα 19.00 στη διασταύρωση της λεωφόρου Ηρακλείου με την οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου στο Νέο Ηράκλειο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν κατά τριών ατόμων που βρίσκονταν επί του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δυο εξ αυτών και τον τραυματισμό του τρίτου». 

Αυτοί είναι οι δύο νεκροί στο Νέο Ηράκλειο (φωτογραφία από την "Ημερήσια") 

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών επισημαίνεται ότι «εδώ και αρκετή ώρα την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική υπό την εποπτεία του εισαγγελέα τρομοκρατίας κ. Κώστα Τζαβέλλα και κλιμάκιο εισαγγελέων βρίσκεται σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε έρευνα ή ενέργεια χρειαστεί».

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα μεταξύ άλλων αναφέρει: «Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής...».
________________  
Πηγές:http://www.tovima.gr, http://www.kathimerini.gr, http://www.ethnos.gr 01.11.2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου