15 Νοεμβρίου 2013

Μαθήματα... χιούμορ στον ΣΥΡΙΖΑ από τον ...Π. Τατσόπουλο

Για το «επίμαχο» σκίτσο του Δ. Χαντζόπουλου στα "Νέα", που αφορούσε το επικοινωνιακό παιχνίδι της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Ραχήλ Μακρή έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, καθώς και τις αντιδράσεις της "Αυγής" και του ΣΥΡΙΖΑ που αυτό προκάλεσε, μιλά ο Πέτρος Τατσόπουλος (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) διαφοροποιούμενος ανοιχτά από την αντίδραση του κόμματος.

«Το δυνατό στο σκίτσο του Χαντζόπουλου είναι η ελευθερία του συνειρμού», είπε μιλώντας στον Βήμα FM. «Κάνει δηλαδή αναγωγές που δεν σκάει απλώς το χειλάκι σου, αλλά σε βάζει να σκεφτείς γι' αυτές τις αναγωγές. Να τον κατηγορήσουμε σήμερα για σεξιστικές αναγωγές;».

Μάλιστα ο κ. Τατσόπουλος υπενθύμισε ότι όλη την περίοδο της τρικομματικής κυβέρνησης ο Χαντζόπουλος σε μια σειρά από σκίτσα παρουσίαζε τους τρεις εταίρους ως ένα ιψενικό ερωτικό τρίγωνο που έφτανε με καβγάδες στην κρεβατοκάμαρα. «Δεν είδα τώρα να βγάλουν ανακοινώσεις ούτε η ΔΗΜΑΡ ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ, που θα έπρεπε να βγάζουν ανακοινώσεις κάθε μέρα... Είχε κάνει προσομοίωση πάλι του Πανεπιστημίου με μπορντέλο και του είχε κάνει και μήνυση ο πρύτανης, αν θυμάμαι καλά», είπε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «ή δεχόμαστε ότι το χιούμορ είναι μια ζώνη που έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση ταυτόχρονα να τους περνάει όλους και να ασχολείται με όλους, με την ίδια ωμότητα μερικές φορές και με την ίδια δικαιοσύνη απέναντι σε όλους, ή αρχίζουμε και λέμε όλα αυτά, τα οποία εγώ τα βρήκα πολύ σοσιαλρεαλιστικά για το γούστο μου. Οτι θα πρέπει να είναι πάντα με την πλευρά του αδικημένου και άλλα τέτοια που διάβασα στην "Αυγή"». 

Ο κ. Τατσόπουλος εξέφρασε ακόμα την αντίθεσή του στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που επέκρινε το σκίτσο, υποστηρίζοντας ότι ναι μεν δεν πρέπει να είναι στο απυρόβλητο η ίδια η γελοιογραφία ή η σκιτσογραφία, «αλλά το να είμαι ένα κόμμα και να βγάζω ανακοινώσεις και να στοχοποιώ έναν σκιτσογράφο ως σεξιστή; Μη ορθά πολιτικά σχόλια κάνουν όλοι... Ή θα πρέπει όλους να τους κρίνουμε το ίδιο ή με δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Πηγή: http://www.tanea.gr/news/politics/article/5053982/mathhmata-xioymor-ston-syriza/

Εν τω μεταξύ, το "Mega" ζήτησε χθες από τον Δημήτρη Χαντζόπουλο να σχολιάσει την εναντίον του επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί άλλου σχολίου, ο γελοιογράφος των «ΝΕΩΝ» έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό αυτό το σκίτσο:

Πηγή: http://www.tanea.gr/news/politics/article/5053982/mathhmata-xioymor-ston-syriza/

Σχετική ανάρτηση στο "Αφηρημένο":









yle="text-align: center;">

3 σχόλια:

  1. Και ο αντίλογος:
    Ως προς την διαφοροποίηση του κ. Πέτρου Τστσόπουλου για το συγκεκριμένο θέμα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ν. Βούτσης, μιλώντας στον σταθμό "Στο Κόκκινο" την Παρασκευή, είπε ότι δεν συμφωνεί με τα όσα δήλωσε ο βουλευτής και ότι «υπάρχει θέμα με τον Πέτρο». Επίσης μεταξύ άλλων ανέφερε:
    «Δεν συμφωνώ με τον Πέτρο, σας το λέω ευθέως», και συμπλήρωσε: «Δεν θα πω μόνο για το πόσο θα έπρεπε να μην εκφράζει ενδεχομένως κάποιες απόψεις πριν τις συζητήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εγώ θέλω να πω και επί της ουσίας. Έχει μια απολύτως λαθεμένη ο Πέτρος άποψη, ότι τάχα υπάρχει μια αριστερά, και μάλιστα η δικιά μας αριστερά, που έχει μια δυσανεξία σε σχέση με την ελευθερία έκφρασης...
    Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=539749

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πυρά αντάλλαξαν ο Βασίλης Μουλόπουλος, δημοσιογράφος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο:
    Με αρθρο του στην «Αυγή της Κυριακής» ο κ. Μουλόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάθε κόμμα θα πρέπει να έχει το γελωτοποιό του. Η Νέα Δημοκρατία έχει τον Άδωνι, το ΠΑΣΟΚ τον Πάγκαλο, και εμείς τον Τατσόπουλο...»,
    Απαντώντας, μέσω Facebook, ο Πέτρος Τατσόπουλος σχολίασε: «Ο γελωτοποιός του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για μία και μοναδική παράσταση. Γέλια μέχρι δακρύων».
    Πηγή: www.ethnos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου το θέμα του Πέτρου Τατσόπουλου κυριάρχησε, και μετά την "κάλυψή του" από τον Α. Τσίπρα, οι οι τόνοι της αντιπαράθεσης χαμηλώνουν. ...Προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή