11 Μαρτίου 2014

Κεντροαριστερά: Κόμματα, παρατάξεις και αποκόμματα!

Αφηρημένες ...Σκέψεις

Δυο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αντιμέτωπα με το φάσμα της περαιτέρω συρρίκνωσης, προσπαθούν - υποβοηθούμενα και από κάποιες "κινήσεις" - να μεταμορφωθούν σε "μεγάλες δημοκρατικές παρατάξεις", συγκροτώντας την «Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη» το πρώτο και την «Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία» το άλλο. Φιλοδοξία τους, να εκφράσουν τον κάποτε ευρύ χώρο της κεντροαριστεράς, λένε. Κινδυνεύουν όμως, αντί για παρατάξεις, από κόμματα να μετατραπούν σε ...«αποκόμματα».

Οι δυο παρατάξεις (ή πόλοι της κεντροαριστεράς), προς το παρόν τουλάχιστον και παρά τις όποιες διακηρύξεις και αιτιολογίες τους (ότι «ανταποκρίνεται στο αίτημα της κοινωνίας για ενότητα της Κεντροαριστεράς» κλπ), δεν φαίνονται ικανές ότι μπορούν να εκφράσουν τίποτε άλλο παρά τον ηγεμονισμό του Βενιζέλου και τις προσωπικές αρχηγικές φιλοδοξίες του Κουβέλη. Δυο παλαιών πολιτικών, που φυσικά και αυτοί (περισσότερο ο πρώτος) φέρουν τη δική τους ιστορική ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, κάτι που οι πολίτες δεν ξεχνούν.

Με δεδομένη πλέον την αποτυχία του πειράματος της κίνησης των «58» καθηγητών κλπ στο χώρο της κεντροαριστεράς, λέτε τελικά να τους πάρει όλους «το ποτάμι»;

Όλα σήμερα είναι πιθανά. 
Εξάλλου, οι δεινόσαυροι του κάποτε, σήμερα έχουν γίνει ...σαύρες:
Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή (από την Καθημερινή).







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου