6 Μαρτίου 2014

Η Κομισιόν απειλεί με μπλόκο τη μείωση τιμής ρεύματος της ΔΕΗ προς τη βιομηχανία

Δεν τους φτάνει το γεγονός ότι μας εγκατέλειψε η Βιοχάλκο μεταφέροντας την έδρα στις Βρυξέλλες, δεν τους είναι αρκετά τα "λουκέτα" στη Χαλυβουργική (του Αγγελόπουλου) και στη Χαλυβουργία Ελλάδος (του Μάνεση), έχουμε και κάποιες ακόμη "ενεργοβόρες" βιομηχανίες που οι Ευρωπαίοι "φίλοι μας" φαίνεται ότι θα επιθυμούσαν να μετακομίσουν και εκείνες ή έστω ...να κλείσουν! 
 
Δυστυχώς, αυτό φαίνεται να είναι το συμπέρασμα, στην περίπτωση που αληθεύει η είδηση ότι «Η Κομισιόν απειλεί με μπλόκο τη μείωση τιμής ρεύματος της ΔΕΗ προς τη βιομηχανία» που διαβάζω σήμερα στην Καθημερινή:

«Φρένο
», γράφει η εφημερίδα, «και στα μέτρα για τη μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για την ενεργοβόρο βιομηχανία που εγκρίθηκαν μέσω της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ απειλεί να βάλει η Κομισιόν, χαρακτηρίζοντάς τα κρατική ενίσχυση. Το θέμα τέθηκε στην ελληνική πλευρά κατά την επίσκεψη του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη στις Βρυξέλλες...». Και συνεχίζει η Καθημερινή:

«Η εξέλιξη αποτελεί για τη βιομηχανία το δεύτερο «χτύπημα» από την πλευρά της Κομισιόν. Εχει ήδη απορρίψει δύο φορές το μέτρο της διακοψιμότητας από το οποίο ανέμενε εξοικονόμηση της τάξης των 70 εκατ. ευρώ ετησίως και με τη νέα παρέμβασή της θέτει εν αμφιβόλω την ενίσχυσή της με ένα συνολικό ποσό της τάξης των 65 εκατ. ευρώ ετησίως για τη διετία 2014-2015»

Τι θέλουν λοιπόν 
οι Ευρωπαίοι "φίλοι μας" για την Ελλάδα;
Επενδύσεις και ανάπτυξη στα λόγια και μόνο; 
Αποεπένδυση και βάθεμα της ύφεσης στην πράξη. 
Φτάνει πια...

_________________
Το σχετικό άρθρο της Καθημερινής στο:
http://www.kathimerini.gr/756731/article/oikonomia/epixeirhseis/h-komision-apeilei-me-mploko-th-meiwsh-timhs-reymatos-ths-deh-pros-th-viomhxania






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου