13 Ιανουαρίου 2015

Διαβάζοντας την «ανοιχτή επιστολή στους Γερμανούς αναγνώστες» του κ. Τσίπρα

ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ ...ΣΧΟΛΙΑ 

Κατ’ αρχήν η "ανοιχτή επιστολή στους Γερμανούς αναγνώστες" του κ. Τσίπρα ελπίζουμε να μην εξοργίσει (ενώ στόχος της είναι προφανώς το αντίθετο) τους σοβαρούς αναγνώστες της Handelsblatt, οι οποίοι δύσκολα π.χ. θα αποδεχτούν ότι την αλήθεια για την δανειακή συμφωνία του Μαίου του 2010 «την ήξεραν καλά οι Γερμανικές κυβερνήσεις και δε τους την φανέρωσαν ποτέ» όπως ο ίδιος ισχυρίζεται. 

Μετά, η μερική παράθεση των γεγονότων και οι βαρείς χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί, στερούν τη σοβαρότητα της επιστολής. Κάποια ενδεικτικά σημεία:

Αναφέρει ο κ. Τσίπρας ότι «Η δεύτερη δανειακή συμφωνία, του 2012, φόρτωσε κι άλλο ένα τεράστιο ποσό χρέους στους ισχνούς ώμους του ελληνικού κράτους, «κούρεψε» τα ασφαλιστικά ταμεία, έδωσε νέο έναυσμα στην ύφεση, και χρηματοδοτεί μια νέα κλεπτοκρατία με τα δανεικά των εταίρων μας». Όμως, αφού η δανειακή συμφωνία του 2012 "κούρεψε το χρέος" είναι προφανές ότι το ελάφρυνε στο σύνολό του και σε καμιά περίπτωση δεν φόρτωσε "κι άλλο ποσό χρέους στο ελληνικό κράτος". Επίσης η ίδια δανειακή συμφωνία «κούρεψε» το χρέος που διακρατούσε "το σύνολο του ιδιωτικού τομέα" (και κατά κύριο λόγο οι τράπεζες) και όχι μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Μιλά για «σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους...» αποσιωπώντας το γεγονός ότι σε όσες μεταρρυθμίσεις κατά την τελευταία 5ετία προτάθηκαν, ο ίδιος (και το κόμμα του) ήταν κάθετα αντίθετος.

Δεν κάνει καμιά αναφορά σε βασικές επιδιώξεις του κόμματός του. Πχ «σκίσιμο ή ακύρωση του μνημονίου», «κούρεμα του χρέους προς το Δημόσιο τομέα κατά 60% τουλάχιστον» που θα επιβαρύνει φυσικά και τους γερμανούς φορολογούμενους, «μη αποδοχή της συνέχειας του κράτους» με καταγγελία πλήθους συμβάσεων, κλπ

Τέλος είναι εμφανής η έπαρση και αλαζονεία που τον διακατέχουν όταν αναφέρεται στους μεγαλεπήβολους στόχους του για «μια Νέα Συμφωνία για όλη την Ευρωζώνη» ... «Με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Με περισσότερη Αλληλεγγύη και Δημοκρατία», λες και είναι ο μόνος που στοχεύει σε κάτι τέτοιο...

Είναι πράγματι η ανοιχτή επιστολή του κ. Τσίπρα στους Γερμανούς αναγνώστες «μια διαφορετική αφήγηση»...

Takis Ant για το afirimeno.com
_____________
Διαβάστε ολόκληρη την "ανοιχτή επιστολή στους Γερμανούς αναγνώστες" του κ. Τσίπρα στο:
Αλ. Τσίπρας: «Η αλήθεια που κάποιοι σας κρύψανε για την Ελλάδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου