31 Ιανουαρίου 2015

Ένα κακόγουστο αστείο

Μα πρόκειται για "πλάκα", ίσως για ένα κακόγουστο αστείο. Αναφερόμαστε στη "φωτογραφία" και τα "σχόλια" που τη συνοδεύουν, του Νίκου Ζαχαριάδη στο protagon.gr, υπό τον τίλο:
" Εικόνα-σοκ: Σε αυτή την κατάσταση άφησε το γραφείο στο Μαξίμου ο Α. Σαμαράς " και με την επεξήγηση: Λείπει και το κομμάτι με τα νομίσματα από τα πόδια της «Ευγνωμονούσας Ελλάδας» στον πίνακα πίσω από το πρωθυπουργικό γραφείο!

Μα πρόκειται για πλάκα! Εξάλλου το άρθρο μπαίνει υπό την κατηγορία "MούφαΝet". Στο τέλος του άρθρου σημειώνεται ότι «το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα».

Τι γράφει, λοιπόν, το "άρθρο", που αναφέρεται στην παραλαβή του Μαξίμου; «Εκείνο που εντυπωσίασε τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, μόλις μπήκε στο έρημο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν το κομμάτι που έλειπε από τον πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη «Ελλάς Ευγνωμονούσα» μπροστά στον οποίο συνήθιζε να ποζάρει ο πρώην Πρωθυπουργός, στις φωτογραφίες που δημοσίευε στο twitter ο Γιώργος Μουρούτης.»

Το αστείο της υπόθεσης: 
Η εικόνα με κάποια σχόλια έκαναν το γύρω του διαδικτύου σαν πραγματικά! Και κάποιοι πείστηκαν...  

Και το άλλο αστείο της υπόθεσης:
Η Νέα Δημοκρατία το πήρε και αυτή στα σοβαρά και έβγαλε ανακοίνωση
«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο τη συνεχιζόμενη αθλιότητα που κατασκευάζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα από το γραφείο του κ. Αλ. Τσίπρα και κατευθύνεται στα φερέφωνά τους.
Μετά τα όσα παραπλανητικά διέδωσαν για το θέμα της παράδοσης-παραλαβής, κατασκεύασαν και διέδωσαν ισχυρισμούς ότι δήθεν σκίστηκε ο πίνακας "η Ελλάς Ευγνωμονούσα" του Θ. Βρυζάκη, που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επανατοποθέτησε εκεί. Απέναντι στην αθλιότητα και τις ανεκδιήγητες μεθοδεύσεις του περιβάλλοντος του κ. Αλ. Τσίπρα θα σταθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα υπερασπιζόμενοι την αλήθεια και την ηθική στο δημόσιο βίο.»


Ύστερα από όλα αυτά πρέπει να ανησυχούμε; Ναι, αλλά για ποιον;
Για τον αρθρογράφο;
Για όσους το κυκλοφόρησαν σαν πραγματικό;
Για το εύπιστο κοινό που απερίσκεπτα έσπευσε να το καταναλώσει; ή
Για τη Νέα Δημοκρατία που έφτασε να βγάλει ανακοίνωση; 
Ίσως για όλους αυτούς... 

Takis Ant / afirimeno.com 
Με στοιχεία από το www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου