31 Ιανουαρίου 2015

Με την Ελλάδα στο «μενού» το δείπνο Μέρκελ, Ολάντ και Σουλτς στο Στρασβούργο

Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από το δείπνο Μέρκελ, Ολάντ και Σουλτς στο Στρασβούργο. 

Την εικόνα που αποκόμισε από την «επίσημη πρώτη» με τη νέα ελληνική ηγεσία, μετέφερε ο Μάρτιν Σουλτς στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ κατά την ανεπίσημη συνάντηση που είχαν στο κοινό τους δείπνο στο Στρασβούργο. 

Οι ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δείπνησαν χθες Παρασκευή σε εστιατόριο της Αλσατικής πόλης με πρωτοβουλία του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης, καθώς στο Στρασβούργο βρίσκεται η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Εκτός από τις γαλλογερμανικές σχέσεις και το μέλλον της Ευρώπης, η συζήτηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φαίνεται να επικεντρώθηκε στην Ελλάδα. Με την Ελλάδα στο «μενού» το δείπνο τους, όπως σημείωσαν πολλά μέσα ενημέρωσης.

«Είπα στον Τσίπρα πως αν ακολουθήσει πορεία σύγκρουσης θα χάσει» φέρεται να είπε ο Σουλτς στους Μέρκελ και Ολάντ κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Θα ήταν περίεργο αν οι τρεις τους (μια άλλη τρόικα), σε μια ταβέρνα στο Στρασβούργο, πήραν καθοριστικές αποφάσεις για την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας; 

Πηγή: Στοιχεία από www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου