28 Ιανουαρίου 2015

Αναμένοντας το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας

ΑΦΗΡΗΜΕΝΕΣ ...ΑΠΟΡΙΕΣ

Εντύπωση και απορίες προκαλούν τα σενάρια και η συνεχής προβολή του ονόματος του τελευταίου προ κρίσης (και κατά μεγάλο μέρος υπεύθυνου για αυτή) πρωθυπουργού, για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, από "σοβαρά" και 'έγκυρα" μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Παρά τις έντεχνες διαψεύσεις που ακολουθούν (κυρίως από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού), οι απορίες παραμένουν:

Είναι δυνατόν το κόμμα, που μόλις πήρε την λαϊκή εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση για να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα του τόπου, να σχεδιάζει να προτείνει στο ύπατο αξίωμα τον άνθρωπο εκείνο που τα δημιούργησε;

Ή μήπως στόχος της προβολής αυτής είναι να προετοιμάσει το έδαφος για την επάνοδο του πρώην πρωθυπουργού στην ηγεσία του κόμματός του τώρα, αμέσως μετά την πρόσφατη εκλογική του αποτυχία που χρεώνεται στον νυν αρχηγό του;

Το πρώτο αφορά τη χώρα. Το δεύτερο είναι απλά μια εσωτερική διαδικασία ενός και μόνο κόμματος.

Οι μέρες που ακολουθούν, ίσως και οι ώρες, θα δείξουν... Μέχρι τότε η απορία παραμένει.

Takis Ant για το afirimeno,com

2 σχόλια:

  1. Παρά τα σενάρια και τη συζήτηση στο παρασκήνιο για υποψηφιότητα του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, φαίνεται ότι «κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Έλληνα Επιτρόπου στην Ε.Ε., Δημήτρη Αβραμόπουλου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρει το καλά πληροφορημένο "Βήμα" σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά η πρόταση στον Καραμανλή από το ΣΥΡΙΖΑ για για την Προεδρία της Δημοκρατίας φαίνεται να έγινε. Αλλά, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, ο Κώστας Καραμανλής έδωσε αρνητική απάντηση! Ας πρόσεχαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή