27 Μαρτίου 2015

WSJ: Τα τελευταία 30 λεπτά του μοιραίου Airbus της Germanwings

Η Wall Street Journal αποκαλύπτει τα τελευταία τριάντα λεπτά, όπως έχουν καταγραφεί στο «μαύρο κουτί», του μοιραίου Airbus της Germanwings. Οι απαντήσεις που έδινε ο 28χρονος συγκυβερνήτης στον πιλότο πριν τη συντριβή ήταν περίεργες και κοφτές ενώ και οι κινήσεις του πρόδιδαν ότι κάτι συμβαίνει.

Τα τελευταία τριάντα λεπτά:

  • Οι πιλότοι συνομιλούν σε φυσιολογικό και χαρούμενο κλίμα τα πρώτα 20 λεπτά από τα 30 συνολικά που είναι καταγραμμένα στο «μαύρο κουτί».
  • Ο πιλότες ενημερώνει το συγκυβερνήτη για την προσγείωση στο Ντίσελντορφ και οι απαντήσεις του Lubitz είναι κοφτές
  • Ο πιλότος ζητάει από τον συγκυβερνήτη να πάρει τον έλεγχο του αεροσκάφους
  • Ακούγεται η καρέκλα που κινείται και ο θόρυβος από την πόρτα που κλείνει, ενώ ο πιλότος πιθανότατα πηγαίνει στην τουαλέτα
  • Λίγο αργότερα ο Andreas Lubitz ενεργοποιεί το σύστημα προσγείωσης.
  • Ο πιλότος ακούγεται επανειλημμένα να ζητάει να μπει μέσα στην καμπίνα.
  • Χτυπάει την πόρτα του πιλοτηρίου. Δεν παίρνει καμία απάντηση, αλλά μέσα στο πιλοτήριο ακούγεται η αναπνοή του συγκυβερνήτη.
  • Ο Πύργος Ελέγχου της Μασσαλίας ακούγεται επανειλημμένα να προσπαθεί να επικοινωνήσει με την καμπίνα.
  • Ο Πύργος Ελέγχου ζητά από το πιλοτήριο να εισάγει τον κωδικό 7700 στον αναμεταδότη. Δεν λαμβάνει καμία απάντηση και το αεροπλάνο παίρνει προτεραιότητα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα για έκτακτη προσγείωση.
  • Ο Πύργος Ελέγχου ζητάει από τα άλλα αεροσκάφη να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με το αεροπλάνο της Germanwings μέσω ραδιοφώνου. Καμία απάντηση.
  • Ακούγονται συναγερμοί. Το αεροπλάνο είναι κοντά στο έδαφος και μετά ακούγονται δυνατοί θόρυβοι, που δείχνουν ότι κάποιος προσπαθεί να κλωτσήσει την πόρτα για να μπει μέσα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος προσπάθησε να σπάσει την πόρτα με τσεκούρι αλλά δεν τα κατάφερε διότι αυτή ήταν ατσάλινη.
  • Ενας θόρυβος ακούγεται ακριβώς πριν την συντριβή. Πιθανότα το αεροπλάνο προσκρούει κάπου, πριν συντριβεί στην βουνοπλαγιά.
  • Ο Πύργος Ελέγχου δεν έλαβε κάποιο μήνυμα ανησυχίας. Ο συγκυβερνήτης δεν απάντησε ποτέ.
Φαίνεται ότι ο συγκυβερνήτης, Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, είχε προσχεδιάσει την αυτοκτονία του και την μαζική δολοφονία των 149 επιβατών και μελών της μοιραίας πτήσης.

Στη φωτογραφία: Ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς

Πηγή: www.imerisia.gr 27.03.2015
Περισσότερα στο:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113489942

Σχετική ανάρτηση:
Ο συγκυβερνήτης έριξε συνειδητά το Airbus της Germanwings στις γαλλικές Αλπεις

2 σχόλια:

  1. Αποδείξεις ότι ο 28χρονος συγκυβερνήτης του A320 Αντρέας Λούμπιτς έκρυβε την ασθένεια του τόσο από τους εργοδότες του όσο και από τους συναδέλφους του βρήκαν οι γερμανικές Αρχές στο σπίτι του. «Το γεγονός ότι υπάρχουν ιατρικά σημειώματα που αναφέρουν ότι είναι ανίκανος προς εργασία, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, που βρέθηκαν σκισμένα, τα οποία ήσαν πρόσφατα και αφορούσαν ακόμη και την ημέρα του εγκλήματος, υποστηρίζουν το συμπέρασμα, που βασίζεται στην προκαταρκτική εξέταση, ότι ο νεκρός είχε αποκρύψει την ασθένειά του από τον εργοδότη του και τους συναδέλφους του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ακριβώς κατέγραψε το πρώτο μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus A320 σύμφωνα με την Bild am Sontag:
    Στις 10:29 «το αεροσκάφος αρχίζει να χάνει ύψος», γράφει η Bild.
    Στις 10:32 οι Γάλλοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσπαθούν να επικοινωνήσουν, μάταια, με το Airbus. Περίπου την ίδια ώρα στο αεροπλάνο σημαίνει ένας συναγερμός.
    Λίγο μετά ακούγεται ένας «δυνατός κρότος», σαν κάποιος να προσπαθεί να μπει στο πιλοτήριο. «Για όνομα του Θεού, άνοιξε την πόρτα», παρακαλά ο Πάτρικ Σ. ενώ κάποιοι επιβάτες αρχίζουν να ουρλιάζουν.
    Στις 10:35, νέοι «μεταλλικοί ήχοι στην πόρτα του πιλοτηρίου», την οποία ο κυβερνήτης προσπάθησε προφανώς να σπάσει με το τσεκούρι.
    Περνούν άλλα 90 δευτερόλεπτα και σημαίνει νέος συναγερμός. Το αεροσκάφος βρίσκεται σε ύψος 5.000 μέτρων.
    Ο κυβερνήτης ουρλιάζει: «Άνοιξε την καταραμένη πόρτα!»
    Στις 10:38 ακούγεται η ανάσα του συγκυβερνήτη στο πιλοτήριο, αλλά καμιά απάντηση από την πλευρά του.
    Γύρω στις 10:40 το Airbus αγγίζει το βουνό, ακούγονται κραυγές και μετά απόλυτη σιωπή. Αυτοί ήταν οι τελευταίοι ήχοι της καταγραφής.
    Πηγή: tovima.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή