31 Μαρτίου 2015

Συστήνουν Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια, ενώ η χώρα καταρρέει!

ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

Τη ώρα που η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης συστήνουν Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια! Αντί να προσπαθήσουν σοβαρά να αντιμετωπίσουν με τα κρίσιμα προβλήματα του τόπου προτιμούν να ασχοληθούν με την ιστορία. Λες και προτεραιότητα δεν έχει το τώρα και το αύριο, αλλά το χθες. Έτσι αντί να κυβερνήσουν προτιμούν να δικάσουν!

Ακουσαμε πως "εντός της ημέρας κατατίθεται στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια. Η κυβέρνηση υλοποιεί μια προεκλογική της δέσμευση και προχωρά χωρίς διάθεση ρεβανσισμού"! Αυτή ήταν η βασική προεκλογική της δέσμευση;

"Η πρόταση θα αφορά τέσσερις θεματικές ενότητες-περιόδους: Ειδικότερα, η πρώτη περίοδος (Οκτώβριος 2009- Μάιος 2010) αφορά στην έρευνα για την υπαγωγή στο Μνημόνιο (1η δανειακή σύμβαση) επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου. Η δεύτερη περίοδος (Μάιος 2010 - Νοέμβριος 2011), αφορά στην 2η δανειακή σύμβαση, επίσης επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου. Η τρίτη περίοδος (Νοέμβριος 2011- Μάιος 201), δηλαδή το PSI επί πρωθυπουργίας Λ. Παπαδήμου και η τέταρτη περίοδος τον Μάιο του 2012 και εντεύθεν αφορά στην κυβέρνηση κ. Σαμαρά".

Δεν βλέπω κάπου έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν της χώρα στην κατάρρευση, που είχε σαν αποτέλεσμα να αναγκαστεί η χώρα να αποδεχτεί και να υπογράψει τα "προγράμματα διάσωσης" με τους πιστωτές ή τα μνημόνια όπως συνηθίσαμε να τα λέμε.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι κάποτε δεν πρέπει να διεξαχθεί μια ολοκληρωμένη έρευνα για το τι οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια και αν ήταν αυτά η καλύτερη λύση ή η μόνη διέξοδος όπως ισχυρίζονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Να γίνει, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, αφού πρώτα δρομολογηθεί τουλάχιστον μια λύση στα τρέχοντα φλέγοντα προβλήματα.

Και κάτι ακόμη. Η τετράμηνη παράταση του μνημονίου (και ας το ονομάζουν όπως θέλουν) δεν αποτελεί αποδοχή του; Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να προσθέσουν και μια πέμπτη περίοδο που θα αφορά την κυβέρνηση Τσίπρα; Όλοι θυμόμαστε ότι προεκλογικά είχε δεσμευτεί για την άμεση ακύρωση του μνημονίου και των συνοδευτικών αυτού νόμων... 

Ίσως είναι μια περίοδος που θα προσφέρουν ένα ακόμη θέαμα στο λαό! 
Γιατί όμως θυμήθηκα τη σκηνή που τα όργανα έπαιζαν ενώ ο Τιτανικός βυθιζόταν

Takis Ant για το afirimeno blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου