23 Μαρτίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 23.3.2015

(upd2) Στη γερμανική καγκελαρία ο Αλέξης Τσίπρας. Δεκτός με κάθε επισημότητα έγινε ο έλληνας πρωθυπουργός από τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Μετά το κρίσιμο ραντεβού θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου και δείπνο εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η γερμανίδα καγκελάριος είχε πει: "Καλύτερα να συζητάμε οι δυο μας από κοντά, παρά να συζητούν άλλοι για μας".

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως θα υποβάλει μήνυση και αγωγή τόσο στο Βήμα όσο και στη γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία έχει αναπαράγει το δημοσίευμα, αν δεν του ζητήσουν συγγνώμη μέχρι σήμερα. Χαρακτήρισε δε στημένη και προκατασκευασμένη την ιστορία, η οποία όπως είπε έχει ήδη καταρρεύσει, ενώ ανέφερε ότι οι κατηγορίες είναι ένα «συμβόλαιο διαπλοκής» που στόχο έχουν να πλήξουν την κυβέρνηση και κατηγόρησε τη ΝΔ για αυτή την υπόθεση, λέγοντας ότι το «Βήμα» εκτελεί «συμβόλαιο».
Πηγή: capital.gr 

Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε πως και ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν στο ίδιο υπουργείο (Διοικητικής Μεταρρύθμισης) επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ενώ ήταν δικηγόρος και συμμετείχε σε δικηγορικές εταιρείες. Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος, ως υπουργός Εσωτερικών από 2004 έως 2009, τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος, λόγω ασυμβιβάστου μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001.
Πηγή: capital.gr 

Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν από το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» αντιεξουσιαστές. Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η κατάργηση του νομικού πλαισίου που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ', η κατάργηση του άρθρου 187 και 187 του «κουκουλονόμου» και η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και κατηγορουμένων των «Πυρήνων της Φωτιάς». 
Πηγή: news.in.gr

Το ενδιαφέρον της Γερμανίδας Καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ να ακούσει από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα τα σχέδια για τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε η χώρα να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους εταίρους σύντομα, υπογράμμισε, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση (σήμερα το απόγευμα) των δύο ηγετών εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η λίστα των μεταρρυθμίσεων θα δοθεί στο Eurogroup, τονίζοντας ότι η συνάντηση Μέρκελ- Τσίπρα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την όποια λύση εντός του Eurogroup.
Πηγή: ethnos.gr 


Νέα ανεξάρτητη φορολογική αρχή. Στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα στείλει η κυβέρνηση στους δανειστές περιλαμβάνεται και η πλήρης ανεξαρτητοποίηση της φορολογικής διοίκησης. Σκοπός είναι να περάσει η δικαιοδοσία του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και να μην είναι ευάλωτη σε κυβερνητικές παρεμβάσεις. Η βασική παρέμβαση είναι ένα νέο φορολογικό συμβούλιο, το οποίο θα επιλέγει τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων που θα συνεχίσει να έχει 5ετή θητεία, αλλά η αξιολόγηση ή απόλυσή του θα μπορεί να γίνει μόνο από το συμβούλιο και όχι από την κυβέρνηση. Θα του δοθεί επίσης μερική οικονομική αυτονομία για να ορίζει μισθούς και πρόσθετες αποδοχές, ενώ πλήρη αυτονομία θα έχει στις προαγωγές. 
Πηγή: capital.gr 

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη, συναντάται το απόγευμα στη Λευκωσία η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η κα Κωνσταντοπούλου πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο –είναι το πρώτο επίσημο ταξίδι της στο εξωτερικό ως Πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου. 
Πηγή: kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου