5 Μαρτίου 2015

Σαμαράς: Κρατάει την αρχηγική καρέκλα!

ΑΦΗΡΗΜΕΝΟ ...ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

«Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη μάχη μια τέτοια δύσκολη στιγμή» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς στους επίδοξους δελφίνους και αμφισβητίες του, κατά την διάρκεια της ομιλίας του σήμερα στην ΚΟ του κόμματος.
Και τους προκάλεσε λέγοντας: «όποιος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη ή για τη χώρα να θέσει θέμα προέδρου εδώ και τώρα και να πάρει την ευθύνη να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες». Υποστήριξε ακόμη ότι η βασική αιτία της εκλογικής ήττας της ΝΔ ήταν ότι "οι πολίτες ψήφισαν αντιμνημονιακά".

Όμως σκληρή κριτική στον κ. Σαμαρά άσκησε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, που ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου επανεκκίνησης με όλα τα θέματα ανοικτά: «Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι αρχηγοί της παράταξης μετά από ήττες παραιτούνται. Ούτε κακοί πρωθυπουργοί ήταν, ούτε κακοί αρχηγοί ήταν. Αλλά υπέβαλλαν την παραίτησή τους διότι ήξεραν μια απλή αλήθεια: ότι η προσπάθεια δικαίωσης του δικού τους έργου υπονόμευε την προοπτική της επόμενης μέρας», είπε χαρακτηριστικά. «Μπορούμε να στρουθοκαμηλίσουμε και να γίνουμε ΠαΣοΚ», πρόσθεσε. 


Προφανώς ο κ. Σαμαράς βλέπει τα πράγματα έτσι όπως τον βολεύουν: 
Κανείς δεν του ζητά να εγκαταλείψει τη μάχη, απλά να αλλάξει τη θέση μάχης! 
Και την ευθύνη της ήττας του κόμματός του, δεν μπορεί να την φέρουν οι πολίτες που "ψήφισαν αντιμνημονιακά"! Ξεχνά πως και ο ίδιος με βάση τις "αντιμνημονιακές" του εξαγγελίες είχε εκλεγεί πρωθυπουργός! 
Όσο για την ευθύνη, δεν την έχουν μόνο εκείνοι που θα "κινήσουν τις καταστατικές διαδικασίες", αλλά και εκείνοι που δεν θα τις κινήσουν! 

Πηγή: Με στοιχεία (δηλώσεις Σαμαρά - Μπακογιάννη) από www.tovima.gr 






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο: