27 Μαρτίου 2015

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεύτερος κορυφαίος... στοχαστής του κόσμου!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θεωρείται πλέον ένας από τους κορυφαίους στοχαστές στον κόσμο, σύμφωνα με ψηφοφορία του περιοδικού Prospect, όπου μετείχαν 6000 χρήστες των social media.

Την πρώτη θέση στη λίστα που έχει... άρωμα Αριστεράς, κατέκτησε ο Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετύ (Thomas Piketty),

ο οποίος έγραψε το βιβλίο «Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα» και έχει πουλήσει 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες (στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Πόλις").

Δεύτερος στις προτιμήσεις ήρθε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ακολουθούν η συγγραφέας, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Ναόμι Κλάιν, ο ηθοποιός και ακτιβιστής Ράσελ Μπραντ και ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Αρουντιχάτι Ρόι (Ινδή συγγραφέας και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον), Γιούργκεν Χάμπερμας (κοινωνιολόγος και φιλόσοφος), Ντάνιελ Κάνεμαν (ψυχολόγος), Τζον Γκρέι (πολιτικός αναλυτής και φιλόσοφος), Ατούλ Γκαουάντε (χειρουργός και συγγραφέας).

Το 2013, ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν στη λίστα των 100 Μεγαλύτερων Στοχαστών Παγκοσμίως, σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Policy.

Το βρήκαμε στο www.imerisia.gr, όπου δημοσιεύτηκε στις 25.03.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου