6 Μαρτίου 2015

Απηλλάγη ο Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Κανέλλη!

Για τυπικούς λόγους -απλή και όχι επικίνδυνη σωματική βλάβη- καθώς και για το το γεγονός ότι η Λιάνα Κανέλη δεν στράφηκε δικαστικά εναντίον του, απηλλάγη σήμερα στο δικαστήριο ο έγκλειστος βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο, όπου εκδικάστηκε η γνωστή υπόθεση για το «χαστούκι» σε βάρος της βουλευτού του ΚΚΕ στο στούντιο του ΑΝΤ1, έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση και έπαυσε την ποινική δίωξη κατά Κασιδιάρη. Το δικαστήριο έκρινε ότι επρόκειτο για "απλή σωματική βλάβη", γεγονός που απαιτούσε μήνυση από την παθούσα βουλευτή, κάτι που δεν έγινε, ενώ η κατηγορία σε βάρος του βουλευτή της ΧΑ, όπως έγινε αυτεπάγγελτα, δεν ανταποκρινόταν στα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, μιας και η κατηγορία ήταν για "επικίνδυνη σωματική βλάβη".

Ωστόσο, η Λιάνα Κανέλη αιτιολόγησε πως δεν κατέθεσε μήνυση κατά του Κασιδιάρη καθώς βρισκόταν σε καθεστώς σοκ θεωρώντας πως «έτσι κι αλλιώς η πράξη του ήταν αποτρόπαια και εξευτελιστική», ενώ πρόσθεσε πως στη συνέχεια τα γεγονότα που ακολούθησαν, με την στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν της επέτρεψαν να στραφεί δικαστικά κατά του βουλευτή της ΧΑ. «Πού να σκεφθώ τη μήνυση για τα δικά μου, όταν οι αποκαλύψεις για τη ΧΑ ήταν χιονοστοιβάδα», αναρωτήθηκε η βουλευτής.

Ο Κασιδιάρης εμφανίστηκε προκλητικός, λέγοντας ότι «θα ζητούσα συγγνώμη αν δεχόμουν μία συγγνώμη (από την Κανέλλη)»! Προσπαθώντας δε να αιτιολογήσει το «χαστούκι», μεταξύ άλλων, ανέφερε: 
«Είχα μια ακραία αντίδραση. Πήγα να βγάλω το μικρόφωνο και να φύγω και εκείνη τη στιγμή δέχθηκα το χτύπημα με κάποια έντυπα (από τη Λιάνα Κανέλλη). Δεν υπήρξαν γροθιές. Ηταν μόνο ένα χαστούκι στο μάγουλο και δύο στον αέρα»
«Οχι, ένας άνδρας δεν σηκώνει ποτέ το χέρι του για να χτυπήσει μια γυναίκα. Είχα μια άσχημη στιγμη. Και δυστυχώς εμφανίζομαι ως άνδρας που χτυπάει γυναίκες πολλές φορές».

Η Λιάνα Κανέλλη μετά την απόφαση του δικαστηρίου, μεταξύ άλλων, είπε: «Αθώος δεν είναι για τυπικούς λόγους. Τον απάλλαξαν επειδή δεν έκανα μήνυση. Η καταδίκη του φασισμού δεν είναι υπόθεση του συστήματος που τον εκτρέφει, είναι υπόθεση όλων μας...».

Πηγές: Στοιχεία από www.kathimerini.gr και www.tovima.gr 06.03.2015

Σχετική ανάρτηση, από μια άλλη σκοπιά, με μερικά χιουμοριστικά σχόλια από το πλήθος που είχε κατακλύσει τότε (Ιούνιος 2012) το διαδίκτυο:
Με ... χιούμορ: Το χαστούκι Κασιδιάρη στην Κανέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου