25 Μαρτίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 25.3.2015

(upd) Η φετινή παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα ήταν κάπως διαφορετική. Επίλεκτες μονάδες του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, τεθωρακισμένα, μαχητικά και ελικόπτερα αποτέλεσαν το «κυρίως πιάτο» στον κεντρικό εορτασμό,
ενώ η 90μελής διακλαδική μπάντα από όλες τις Ενοπλες Δυνάμεις ...κράτησαν τους χορούς και το λαϊκό γλέντι στη συνέχεια, με τη συμμετοχή σωματείων χορού από όλη την Ελλάδα. 
Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και της Περιφέρειας Αττικής προέβλεπε ελεύθερη πρόσβαση του κοινού χωρίς αυστηρά μέτρα ασφαλείας, κιγκλιδώματα και αποκλεισμούς δρόμων. Ίσως η βροχή περιόρισε κάπως τη συμμετοχή του κόσμου.
Πηγή: κυρίως από ethnos.gr 

Συνεχίζονται απο το πρωί της Τετάρτης οι έρευνες στις νότιες γαλλικές Αλπεις, όπου το μεσημέρι της Τρίτης συνετρίβη το Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings με 150 επιβαίνοντες. Επί τόπου αναμένονται το απόγευμα (15:00) ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. Χιλιάδες συντρίμμια του αεροπλάνου και πτώματα είναι διασκορπισμένα στην πλαγιά του βουνού, μακριά από κατοικίες και δρόμους πρόσβασης. 
Πηγή: kathimerini.gr 

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Euroworking Group και πηγές των Βρυξελλών δηλώνουν ότι το ελληνικό αίτημα για την επιστροφή 1,2 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF) είναι "νομικά αδύνατο" σε αυτή τη φάση.
Πηγή: kathimerini.gr 

Την αύξηση του ορίου χρήσης του μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες πάνω από τα 71 δισ. ευρώ από 69,8 δισ. ευρώ που ήταν, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με τραπεζική πηγή. 
Πηγή: kathimerini.gr

Η δικηγορική εταιρεία Κατρούγκαλος και Συνεργάτες στις 30 Ιανουαρίου, δυο ημέρες δηλαδή μετά την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων του Γιώργου Κατρούγκαλου, καταθέτει στον ΔΣΑ 22 πανομοιότυπα συμφωνητικά και κατοχυρώνει σε όλα αμοιβή 12% επί των ακαθάριστων αποδοχών που θα διασφαλίσουν οι πελάτες του.
Περισσότερα στην ανάρτησή μας:
Από την "Κατρούγκαλος και Συνεργάτες" 22 ιδιωτικά συμφωνητικά στις 30 Ιανουαρίου 


Oι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ απήγαγαν περισσότερες από 400 γυναίκες και παιδιά από την πόλη Νταμασάκ στη βόρεια Νιγηρία, την οποία απελευθέρωσαν νωρίτερα αυτό το μήνα στρατεύματα από το Νίγηρα και το Τσαντ, αποκάλυψαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής. Προς το παρόν οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα τον απολογισμό, ωστόσο στο παρελθόν η ισλαμιστική οργάνωση έχει προβεί σε μαζικές απαγωγές. Πέρυσι τον Απρίλιο η Μπόκο Χαράμ είχε απαγάγει σχεδόν 300 μαθήτριες προκαλώντας την παγκόσμια κατακραυγή. 
Πηγή: kathimerini.gr 

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moodys, υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας «ουσιαστικά βέβαιη» την αποτυχία της να πλήρωσει μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων το χρέος της προς τους διεθνείς πιστωτές της. «Η πιθανότητα χρεοκοπίας για το δημόσιο χρέος είναι σχεδόν 100%» αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης σε ανακοίνωσή του, μειώνοντας τη βαθμολογία της χώρας στο επίπεδο «Ca». Σύμφωνα με τη Moodys, οι κάτοχοι των ουκρανικών ομολόγων θα έχουν «σημαντικές απώλειες» ως αποτέλεσμα του σχεδίου της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση της πλειοψηφίας των εκκρεμών ομολόγων. 
Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου