27 Μαρτίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 27.3.2015

(upd) Πολυετείς ποινές κάθειρξης επέβαλαν ύστερα από πολύμηνη διαδικασία οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας στους κατηγορούμενους για την μεγάλη απάτη ύψους 11 εκατ. ευρώ, με «μαϊμού» επιδόματα από το ΙΚΑ Καλλιθέας.
Το δικαστήριο καταδίκασε συνολικά πέντε κατηγορούμενες (όλες γυναίκες) σε ποινές κάθειρξης από 31 ως 38 χρόνια και χρηματικές ποινές από 120.000 ως 150.000 ευρώ. Πηγή:.tanea.gr 

Απάτη ύψους 360.000 ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ αποκάλυψε έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας. Για την υπόθεση, συνελήφθησαν οκτώ ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Eνωσης, ενώ ρόλο συνεργού αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. και σε 17 γιατρούς. Αμείβονταν με 500 ή και 700 ευρώ για να εκδίδουν πλαστές γνωματεύσεις εργατικών ατυχημάτων. Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος περιγράφεται 53χρονος πρώην ασφαλιστής. Οι κατηγορούμενοι εισέπρατταν προμήθεια από 2.000 έως 3.800 ευρώ για προνοιακά επιδόματα και αναπηρικές συντάξεις, ενώ παρακρατούσαν το 50% της αποζημίωσης που χορηγούσαν τα ασφαλιστικά ταμεία στους δήθεν τραυματίες. 
Πηγή: kathimerini.gr 

Αποδείξεις ότι ο 28χρονος συγκυβερνήτης του A320 Αντρέας Λούμπιτς έκρυβε την ασθένεια του τόσο από τους εργοδότες του όσο και από τους συναδέλφους του βρήκαν οι γερμανικές Αρχές στο σπίτι του. «Το γεγονός ότι υπάρχουν ιατρικά σημειώματα που αναφέρουν ότι είναι ανίκανος προς εργασία, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, που βρέθηκαν σκισμένα, τα οποία ήσαν πρόσφατα και αφορούσαν ακόμη και την ημέρα του εγκλήματος, υποστηρίζουν το συμπέρασμα, που βασίζεται στην προκαταρκτική εξέταση, ότι ο νεκρός είχε αποκρύψει την ασθένειά του από τον εργοδότη του και τους συναδέλφους του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.
Πηγή: tanea.gr 

Ομάδες αντιεξουσιαστών προχώρησαν σε κατάληψη δυο ραδιοφωνικών σταθμών στην Πάτρα («SUPER B» και «Αντέννα Πάτρας 105,3») την Πέμπτη και ζήτησαν να μεταδοθούν μηνύματα, με τα οποία εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε κρατούμενος φυλακών που πραγματοποιούν απεργία πείνας και ταυτόχρονα ζητούν την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.Πηγή:.tanea.gr 

Προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Οι φόροι που θα προκύψουν, θα καταβληθούν σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι τα τέλη Ιουλίου. 
Πηγή: kathimerini.gr 

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πρώτη ιδιωτικοποίηση επί νέας κυβέρνησης, η πώληση του ιπποδρομιακού στοιχήματος στον ΟΠΑΠ. Στην πρώτη του συνεδρίαση με τη νέα του σύνθεση το ΤΑΙΠΕΔ εξουσιοδότησε τον πρόεδρο Στ. Πιτσιόρλα να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης πώλησης του ΟΔΙΕ στον ΟΠΑΠ, ύψους 40 εκατ. ευρώ.
Πηγή:.tanea.gr 

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα μεγέθη της Aegean το 2014. «Το 2014 αποτελεί χρονιά ορόσημο, καθώς καταφέραμε να μεταφέρουμε πάνω από 10 εκ. επιβάτες, σε ένα δίκτυο 119 προορισμών, το μεγαλύτερο που προσέφερε ποτέ ελληνική εταιρεία» δήλωσε χθες ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Τα έσοδα του ομίλου ανήλθαν σε 912 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 7%, ενώ τα καθαρά κέρδη (μετά από φόρους) ανήλθαν σε 80,2 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 53% έναντι του προηγούμενου έτους. 
Πηγή:www.capital.gr 

Ο Τάσος Γιαννίτσης νέος πρόεδρος της LAMDA Development. Το αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας κατά τη συνεδρίαση της 26 Μαρτίου 2015. Θα αναλάβει να τρέξει την υπόθεση του Ελληνικού. 
Πηγή: tovima.gr 

Ενα εκατομμύριο ευρώ ζητά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Καμένος, με αγωγή του εναντίον του Ανδρέα Πετρουλάκη, σκιτσογράφου της "Καθημερινής" και αρθρογράφου του protagon.gr. Η αγωγή ασκήθηκε για το άρθρο με τίτλο "Π. Καμμένος. Εχουν αρχίζει και του μοιάζουν". H EΣΗΕΑ καταδικάζει την αγωγή Καμμένου.
Πηγές: protagon.gr και kathimerini.gr 


Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Πεκίνο η συνάντηση ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, που είχε επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, με πολυμελή κινεζική κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Μα Κάι.
Πηγή: kathimerini.gr

Η κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι, με απόφαση της ιδίας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, η πρόεδρος της διακομματικής Επιτροπής για την διακδίκηση των γερμανικών οφειλών, τη συγκρότηση της οποίας –ως γνωστόν- αποφάσισε πρόσφατα η Πρόεδρος της Βουλής.
Πηγή: kathimerini.gr

Νόμιμες για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής κρίθηκαν οι περικοπές των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας των συνταξιούχων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης (εκτός του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων), από το Ε» Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας, με ισχυρή μειοψηφία όμως από τον πρόεδρο του τμήματος.
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου