24 Μαρτίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 24.3.2015

(upd) Αεροσκάφος Airbus 320 της Germanwings στο οποίο επέβαιναν 142 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα συνετρίβη στις γαλλικές Αλπεις, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας. Εκτιμάται ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί σήμερα από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης στην Ισπανία και είχε προορισμό το αντίστοιχο του Ντίσελντορφ στη Γερμανία. Το σημείο της συντριβής εντοπίζεται σε δυσπρόσιτη περιοχή, περίπου 100 χλμ. βόρεια της Νίκαιας. Εντύπωση προκαλεί η απότομη κάθοδος (από τα 38.000 πόδια στα 6.000 πόδια) που ακολούθησε το μοιραίο Airbus της Germanwings πριν συντριβεί στις γαλλικές Άλπεις. Ήδη έχουν εντοπιστεί τα δυο μαύρα κουτιά.
Πηγή: ethnos.gr 

Ποινή ενός έτους φυλάκισης με τριετή αναστολή επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου κλείνοντας την ακροαματική διαδικασία, στρεφόμενος στον πρώην υπουργό του είπε: "Το δικαστήριο εξήντλησε στην περιπτωσή σας την επιείκια. Εύχομαι αυτό να αποτελεσει οδηγό για το μέλλον, αλλά απ΄ότι αντιλαμβάνομαι έχετε εγκαταλείψει την πολιτική".
Το Ειδικό Δικαστήριο κατά πλειοψηφία κήρυξε ένοχο τον πρώην υπουργό για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, ότι δηλαδή διέγραψε τρία αρχεία με λογαριασμούς των συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ για να διαφυλάξει, όπως εξήγησε το σκεπτικό του δικαστηρίου ο Πρόεδρος, την πολιτική του εικόνα. Το δικαστήριο κήρυξε αθώο ομόφωνα τον πρώην υπουργό για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας. 
Πηγή: kathimerini.gr 

Πλήρη κάλυψη στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο παρέσχε ο πρώτος τη τάξει υπουργός της κυβέρνησης κ. Νίκος Βούτσης. Ο κ. Βούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι («Πρώτη Γραμμή») επεσήμανε ότι«είμαστε πλήρως σύμφωνοι και πεπεισμένοι από τις εξηγήσεις που έχει δώσει ο αναπληρωτής υπουργός. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμία σκιά γύρω από το πρόσωπό του...». Για να συμπληρώσει: «Στην παρούσα υπόθεση το νόμιμο είναι και ηθικό».
Πηγή: tovima.gr 


Περισσότεροι από 200.000 οφειλέτες του Δημοσίου έχουν εισέλθει στο ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet και έχουν εκτυπώσει το σχετικό έντυπο της ρύθμισης εξπρές προκειμένου (ταυτότητα οφειλής) να τακτοποιήσουν τμήμα ή ολόκληρο το ποσό που χρωστούν στην εφορία, με ευνοϊκούς όρους. 
Πηγή: kathimerini.gr

Από την Παρασκευή που μπήκε σε εφαρμογή η ρύθμιση - εξπρές για τις οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο, μπαίνουν καθημερινά στα κρατικά ταμεία 18 με 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο χθες οι εισπράξεις έφτασαν στα 50 εκατ. ευρώ, σημείωσε η Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Η αναπληρώτρια υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης της ρύθμισης. 

Μια μέρα μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ισχυρά κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να υποδέχεται θετικά τις προσπάθειες που φαίνεται ότι κάνει η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πιστωτών, ώστε να αποδεσμευτεί μέρος της δόσης του πακέτου διάσωσης. Στις 14:30, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,75%. Τελικά έκλεισε με ακόμη μεγαλύτερη άνοδο (κατά 3,66%) στις 794,57 μονάδες.
Πηγή: naftemporiki.gr


Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του Mega ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «δεν θα κάνουμε πίσω στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και θα θέσουμε το θέμα με όρους που ανταποκρίνονται στη λογική», ενώ εκτίμησε ότι η κ. Μέρκελ άφησε ένα «παράθυρο» ανοιχτό για το θέμα.

Ο υπουργός Οικονομικών έγινε ο πρώτος υπουργός που έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Με τον κ. Βαρουφάκη γνωριζόμαστε χρόνια καθώς ήμασταν και οι δύο καθηγητές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Παραμένω καθηγητής και η ψυχή μου παραμένει στο Πανεπιστήμιο» δήλωσε χαμογελώντας ο κ. Βαρουφάκης. 
Πηγή: tovima.gr

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Αυτοκτονία λένε οι ιατροδικαστές. Οι έρευνες αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αφού βρέθηκε «δοκιμαστικό» κόψιμο που προηγείται χρονικά της μοιραίας πληγής σουγιά στο δεξί χέρι, που προκάλεσε θάνατο από ακατάσχετη αιμορραγία μέσα σε 5 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου