11 Μαρτίου 2015

Με ρήτρα εξόδου από το ευρώ η σύμβαση εργασίας στη Royal Βank of Scotland!

Σοκ προκαλεί η ειδική ρήτρα για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, που προβλέπεται στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2015 – 2016 μεταξύ των τραπεζοϋπαλλήλων και της διοίκησης της Royal Βank of Scotland. 

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 8 της σύμβασης, που υπογράφηκε στις 24 Φεβρουαρίου, αναφέρεται, σύμφωνα με το capital.gr, ότι «Λόγω της κρίσιμης για την Ελλάδα οικονομικής συγκυρίας κατά την περίοδο υπογραφής της παρούσας ΕΣΣΕ, τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν και συναποδέχονται ότι, στην ακραία περίπτωση εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, θα επαναδιαπραγματευθούν το άρθρο 2 της παρούσας, εφόσον ζητηθεί τουλάχιστον από το ένα εξ αυτών».

Η ρήτρα αυτή είναι ενδεικτική των ανησυχιών που υπάρχουν στις ξένες τράπεζες και όχι μόνο, για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Ανάλογες ρήτρες είχαν έρθει στο προσκήνιο και στις αρχές του 2012, όταν υπήρχε αυξημένη ανησυχία και πάλι, αλλά έκτοτε δεν είχαν επανέλθει.

Η ΟΤΟΕ, σύμφωνα πάντα με το capital.gr, δήλωσε ότι, παρά τον προβληματισμό και ανησυχία που προκαλεί το γεγονός, δεν έχει καμία αρμοδιότητα παρέμβασης καθώς πρόκειται για επιχειρησιακή και όχι κλαδική σύμβαση.

Πηγή: www.capital.gr
Περισσότερα στο:
Ρήτρα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ από την Royal Βank of Scotland!






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου