20 Μαρτίου 2015

Τίποτα συνταρακτικό από τη συνάντηση των 8

Τίποτα το συνταρακτικό από τη μίνι-οκταμερή συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, με σύντομο κοινό ανακοινωθέν στο τέλος της συνάντησης «Μένουμε απόλυτα προσηλωμένοι στη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015». 

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, συζητήθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, με τον κ. Τσίπρα να ενημερώνει πως δεν υπάρχει ζήτημα ρευστότητας μέχρι τον Απρίλιο. 
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να χαμηλώσει τους τόνους, ενώ έκανε αναφορά στην άσχημη αντιμετώπιση των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αλλά και την αντιευρωπαϊκή ρητορική που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, κάτι το οποίο πρέπει να σταματήσει.
Η γερμανίδα καγγελάριος Angela Merkel δήλωσε ότι «Ήταν ένας δημιουργικός διάλογος χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες» και πως η Ελλάδα υποσχέθηκε να επιταχύνει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να στείλει τις επόμενες ημέρες έναν πλήρη κατάλογο με λεπτομερείς προτάσεις, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως "μόνο όταν γίνει αποτίμηση από τους τρεις θεσμούς θα εκταμιευθεί η τελευταία δόση προς την Ελλάδα".
Ο γάλλος πρόεδρος Hollande δήλωσε ότι δεν υπήρξαν εντάσεις και ο Τσίπρας ήταν σαφής για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. 

Και ένα χαρακτηριστικό σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

Το κοινό ανακοινωθέν για την Ελλάδα: 
«Αποδεχόμαστε απόλυτα τη συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015. Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε το έργο μας και να το ολοκληρώσουμε το ταχύτερο δυνατόν. Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και θα παρουσιάσουν έναν πλήρη κατάλογο συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων τις επόμενες ημέρες.

Επιβεβαιώσαμε εκ νέου την πρακτική συμφωνία επί της διαδικασίας: Οι συνομιλίες για θέματα πολιτικής λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες. Οι αποστολές για τη συγκέντρωση πληροφοριών λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα. Το Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί εκ νέου το συντομότερο δυνατόν».

Πηγές: capital.gr και kathimerini.gr 
Το σκίτσο από tanea.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου