5 Μαρτίου 2015

Ο Τσίπρας άλλαξε τη διαρρύθμιση επίπλων και τους πίνακες του πρωθυπουργικού γραφείου!

ΑΦΗΡΗΜΕΝΟ ...ΧΙΟΥΜΟΡ

Διαβάζω πως ο πρωθυπουργός προχώρησε σε αλλαγές, τόσο στη διαρρύθμιση των επίπλων όσο και στους πίνακες που κοσμούν το χώρο του πρωθυπουργικού γραφείου στο Μαξίμου. Και θυμήθηκα εκείνο το παλιό ανέκδοτο*, που είχε κυκλοφορήσει επί πρωθυπουργίας ΓΑΠ: 

Όταν ο Γ. Παπανδρέου, την δύσκολη εποχή του πρώτου μνημονίου, για την τόνωση του ηθικού των βουλευτών πρότεινε να αλλάξουν τις μοκέτες της Βουλής, η γριούλα καθαρίστρια του είπε: "Πριν διοριστώ με μέσο στην Βουλή, ήμουν καθαρίστρια σε ένα πορνείο. Εκεί παιδί μου, όταν οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά, τις πόρνες αλλάζαμε, όχι τις μοκέτες!"

Και πάλι στο θέμα: Τα αποκαλυπτήρια των αλλαγών του πρωθυπουργού έγιναν σήμερα κατά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ξενάγησε στο «καινούργιο» του γραφείο.

Πάντως διαψεύδεται αυτό που ορισμένοι ανέφεραν, ότι δηλαδή οι αλλαγές αυτές εντάσσονται στις απαιτήσεις του λαού! και ειδικότερα στο σύνθημα που ο Αλέξης Τσίπρας άκουγε προεκλογικά από τους οπαδούς του: «Αλέξη προχώρα άλλαξέ τα όλα»!







yle="text-align: center;">

2 σχόλια:

  1. Καλό το ανέκδοτο, αλλά είναι ακόμη νωρίς για αλλαγές στους νέους υπουργούς αν κάτι τέτοιο εννοείς πως πρέπει να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι με τους συνήθεις όρους είναι κάπως νωρίς να μιλήσει κανείς για αλλαγές σε πρόσωπα, όμως οι καταστάσεις είναι κρίσιμες, ο χρόνος τρέχει και το "ατύχημα" μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Με αυτή την έννοια κάποιες διορθωτικές αλλαγές μπορούν να γίνουν ακόμα και τώρα. Είναι ήδη φανερό ότι υπάρχουν αντίθετες απόψεις υπουργών στην επίσημη κυβερνητική (αν και αυτή είναι κάπως νεφελώδης) πολιτική. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αρχίσει (μάλλον θα έχει ήδη αρχίσει) να προβληματίζεται. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

      Διαγραφή