22 Μαρτίου 2015

Οι αλλεπάληλες επικοινωνιακές γκάφες του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ ...ΣΧΟΛΙΑ 

Η επικοινωνιακή στρατηγική ήταν ένα από τα ισχυρά ατού του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Όμως μετά την ανάληψη της εξουσίας και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα, πολλοί συνεργάτες του φαίνεται να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους (ή ακόμα και από το δάχτυλό τους) για να χάσει το πλεονέκτημα αυτό το κυβερνητικό κόμμα.

Δεν θα σταθούμε εδώ στο γνωστό αλαλούμ των δηλώσεων των νέων υπουργών κατά την παραλαβή των υπουργείων τους και τη σύγχυση που ακολούθησε, ούτε στις γνωστές ατυχείς προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης "να βαφτίσει το κρέας ψάρι", αλλά σε κάποια τελευταία περιστατικά όπου οι γκάφες διαδέχονται η μια την άλλη:

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, τη Δευτέρα έλεγε πως δεν σήκωσε ποτέ μπροστά στην κάμερα το μεσαίο του δάκτυλο. Την Τρίτη είπε πως ίσως και να το σήκωσε, αλλά δεν εννοούσε τίποτε κακό για τους Γερμανούς. Την Τετάρτη άλλαξε πάλι γνώμη, και είπε πως το δάκτυλό του ποτέ δεν θα έκανε τέτοια απρέπεια. Και την Πέμπτη σώπασε, κι έβαλε το χέρι στην τσέπη να μη φαίνεται το δάκτυλο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η "Καθημερινή".

Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, σχετικά με την πολυσυζητημένη φωτογράφηση με τη σύζυγό του στο περιοδικό Paris Match, η οποία προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, λίγο μετά δήλωνε στον Alpha: «Θα ήθελα να μην είχε γίνει αυτή η φωτογράφηση, το μετανιώνω. Η αισθητική αυτών των φωτογραφιών δεν μου αρέσει». Και έμεινε μια πικρή γεύση παρά την προσπάθειά του να μας πείσει ότι το σχετικό κείμενο «έκανε πολύ καλό για την Ελλάδα στη Γαλλία».

Σχετικά με τα βουλευτικά αυτοκίνητα: Παρότι όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του είχε πει «καταργούμε τον θεσμό του βουλευτικού αυτοκινήτου» και η φράση του αυτή καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή την εβδομάδα είδαμε 101 βουλευτές του να παίρνουν αυτοκίνητο. Και σαν να μη έφτανε αυτό είδαμε και τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο απ’ την Καστοριά να ξεσπαθώνει. «Εγώ», είπε, «δεν εκτελώ προσωπικές εντολές», αφού «ο βουλευτής χρειάζεται αυτοκίνητο, στέγη και τροφή»! 

Ακούσαμε και την κα Ελενα Παναρίτη, τη σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών, να περιγράφει στο Deree όσα λένε οι ξένοι στους Ελληνες κυβερνητικούς: «Δεν έχετε άλλο να δώσετε συντάξεις και μισθούς; Πάψτε να τους δίνετε για μερικούς μήνες!». Και αμέσως μετά να δηλώνει: «Τα διαψεύδω όλα!». Ήταν όμως αργά.

Ακούσαμε τον γερμανό υπουργό των οικονομικών, Β. Σόιμπλε, να δηλώνει ότι «δεν μπορώ να πιστέψω πως ο κ. Βαρουφάκης έγινε ξαφνικά αφελής» και είδαμε τον μεταφραστή του ελληνικού καναλιού να αναφέρει πως ο Β. Σόιμπλε είπε ότι ο Γ. Βαρουφάκης «είναι ανόητα αφελής»! Και μάθαμε πως ο υπουργός Εξωτερικών εξανέστη, και προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στους γερμανούς, για να σταματήσει ο Β. Σόιμπλε να υβρίζει το Γ. Βαρουφάκη! Και στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατεία Αλέκος Φλαμπουράρης, βγήκε στο ραδιόφωνο και αποφάνθηκε πως για τις ύβρεις που εκτόξευσε ο Γερμανός υπουργός φταίνε «ψυχολογικές παράμετροι»!!! 

Θα σταματήσουμε εδώ, με την ελπίδα να σταματήσουν και οι γκάφες...

Takis Ant / afirimeno.com
Mε στοιχεία και από την "Καθημερινή" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου