28 Μαρτίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 28.3.2015

Ο Αντρέας Λούμπιτς, ο νεαρός πιλότος που πιστεύεται ότι έριξε το Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις είχε πει ότι κάποια μέρα θα έκανε «κάτι που θα άλλαζε όλο το σύστημα» και ότι «όλος ο κόσμος θα μάθαινε το όνομά του». Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε πρώην σύντροφός του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild. 

Εμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί στο χωριό Γέφυρα, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Ελαφρά τραυματίστηκαν οι δύο μηχανοδηγοί. Η αμαξοστοιχία είχε ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τα Σκόπια φορτωμένη με ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Λόγω της καταρρακτώδους βροχής είχε υποχωρήσει το έδαφος κάτω από τις ράγες, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν τα 19 από τα 27 βαγόνια της αμαξοστοιχίας. 
Πηγή: tanea.gr

Υποβάθμισε την ελληνική οικονομία ο οίκος Fitch, σε CCC από Β προηγουμένως, ξαφνικά χθες αργά το βράδυ. Περισσότερα στο Σε CCC υποβάθμισε η Fitch την Ελλάδα 

Στo Brussels Group (BG), δηλαδή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της ελληνικής ομάδας συμβούλων, μεταφέρεται σήμερα η συζήτηση για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων και των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση.
Πηγή: kathimerini.gr

Μήνυμα αδυναμίας πληρωμών, εφόσον συνεχιστεί η χρηματοδοτική ασφυξία προς τη χώρα μας, εξέπεμψε χθες προς τους εταίρους η κυβέρνηση. Περισσότερα στο
Μήνυμα προς εταίρους για πιθανή στάση πληρωμών  

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης στο πρακτορείο Xinhua, στο πλαίσιο επίσκεψης στην Κίνα. Η κινεζική Cosco ήταν μεταξύ των πέντε προτιμητέων υποψηφίων κατά τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ από την προηγούμενη κυβέρνηση. 
Πηγή: naftemporiki.gr

Το νέο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα έδωσε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Παρασκευής, ο υπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. 
Πηγή: tovima.gr 

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών σημειώθηκε στις 01:34. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης και συγκεκριμένα 67 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου.

Στο χάος βυθίζεται η Υεμένη, καθώς μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των ανταρτών Χούτι και των δυνάμεων πιστών στον πρώην πρόεδρο της χώρας. Παράλληλα, συνεχίζονται οι αεροπορικές επιχειρήσεις της Σαουδικής Αραβίας, ενώ το Ριάντ προχώρησε και στην απομάκρυνση δεκάδων διπλωματών.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου