14 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 14.7.2015

(upd) Ωρες ευθύνης και δοκιμασίας. Ο κ. Τσίπρας καλείται να επιλύσει μια δύσκολη εξίσωση καθώς: α) ακόμη και κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν πως κατά την ψηφοφορία επί των μέτρων, την Τετάρτη, οι «διαρροές» θα προσεγγίσουν τις 40, β) ο κ. Π. Καμμένος φέρεται να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας, αλλά είναι άγνωστο εάν θα τον ακολουθήσει η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και
γ) υπάρχει η κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου, που διαμηνύει πως δεν παραιτείται. 
kathimerini.gr 

Το μεσημέρι της Τρίτης ολοκληρώθηκε η σύνταξη του νομοσχεδίου με δύο άρθρα και με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας και όλα τα σκληρά μέτρα για ΦΠΑ, αυξήσεις φόρων και περικοπές συντάξεων που κατατέθηκε το απόγευμα στη Βουλή και πρέπει να ψηφιστεί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Χωρίς συμφωνία για την χρηματοδότηση - γέφυρα προς την Ελλάδα έληξε η συνεδρίαση του ECOFIN με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε να συμφωνεί με την Βρετανία, η οποία απορρίπτει κατηγορηματικά την επιλογή τέτοιου είδους χρηματοδότησης μέσω του EFSM. kathimerini.gr 

Η Ελλάδα θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είναι προετοιμασμένοι να εξετάσουν οι εταίροι της στην ευρωζώνη λόγω των καταστροφών που υπέστησαν η οικονομία της και οι τράπεζές της τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters.
tovima.gr 

Δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη: "Η συμφωνία που συνομολογήθηκε με τους «Θεσμούς» είναι απαράδεκτη και δεν αξίζει να τη χρεωθούν ένα ριζοσπαστικό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και μία μαχόμενη κυβέρνηση, που υποσχέθηκε την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας... Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έστω και στο και πέντε, έχουν την ευχέρεια και τη δυνατότητα να επανατοποθετηθούν και να πάρουν πίσω τη συμφωνία, πριν ληφθούν τελικές και οριστικές αποφάσεις στη Βουλή. Η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη συμφωνία..." 
iskra.gr 

Πάνος Καμμένος: «Στηρίζουμε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Δεσμευόμαστε ότι θα ψηφίσουμε αυτά που συμφωνήσαμε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και μόνο και όχι άλλα μέτρα τα οποία επιβάλλονται κατά παράβαση της συμφωνίας που είχαμε κάνει», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος εξερχόμενος από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 
tanea.gr 

Το ελληνικό χρέος χρήζει μίας νέας ελάφρυνσης, υποστήριξε ο διοικητής της Bank of England, Μαρκ Κάρνεϊ, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Πάντως, διευκρίνισε ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από μόνη της, δεν θα καταστεί ικανή να επιλύσει τα ελληνικά προβλήματα. Η αναδιάρθρωση του χρέους, εξήγησε, πρέπει να συνοδεύεται από μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις. 
naftemporiki.gr

Αρνείται η Βρετανία να συμμετάσχει σε χρηματοδότηση -γέφυρα της Ελλάδας, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ), στον οποίο συμμετέχουν και οι 28 χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν. 
avgi.gr

Τη διάθεση 25 δισ. ευρώ για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ύστερα από στρες τεστ που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο, θα προβλέπει το νέο πακέτο βοήθειας. Μειώνονται έτσι οι πιθανότητες «κουρέματος» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ και αποκλείεται για τις μικρότερες. 

kathimerini.gr 

Κλειστά αύριο τα φαρμακεία όλης της χώρας. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί αύριο, αντιδρώντας στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων και στην πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από σούπερ μάρκετ που καλείται να προωθήσει η κυβέρνηση ως προαπαιτούμενα για το νέο Μνημόνιο. 
kathimerini.gr 

Ιστορική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις οι εκπρόσωποι των πέντε μόνιμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ και της Γερμανίας κατέληξαν στη Βιέννη σε συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Χαιρετίζει η Τεχεράνη, καταδικάζει το Ισραήλ. 
Deutsche Welle 
Σχετική ανάρτηση: 
Ιστορική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν 

Ικανοποιημένοι οι Γερμανοί από τη στάση της Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa το 55% των Γερμανών θεωρούν ότι η καγκελάριος "γενικά τήρησε σωστή στάση". Πάνω από τρεις στους δέκα (το 31% των ερωτηθέντων) είπαν ότι η Μέρκελ θα έπρεπε να εξαναγκάσει την Αθήνα να βγει από την ευρωζώνη.
skai.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου