26 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 26.7.2015

(upd) Από 1 ώς 3 δισ. ευρώ τον μήνα οι απώλειες στο ΑΕΠ εξαιτίας των capital controls. Η αναγωγή των προβλέψεων συρρίκνωσης του ΑΕΠ σε δισεκατομμύρια οδηγεί σε εκτιμήσεις απωλειών από 7 έως και 18 δισ. ευρώ το 2015, δηλαδή από 1 έως 3 δισ. ευρώ τον μήνα στο β' εξάμηνο του έτους.
Πρόκειται για επιπλέον μείωση από τα 180 δισ. ευρώ του περσινού τσακισμένου - ύστερα από οκτώ χρόνια σωρευτικής ύφεσης πάνω από 25% - Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.
tanea.gr 

Ενα λεπτομερές plan B είχε αναλάβει, με εντολή του Αλέξη Τσίπρα, να εκπονήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος είχε στόχο να δημιουργήσει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, «που θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή». 
kathimerini.gr
Σχετική ανάρτηση: Βαρουφάκης: Plan b με υποκλοπές και χάκινγκ 

Από την Τρίτη ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Αθήνας και δανειστών ενώ Τετάρτη ή Πέμπτη θα φτάσουν στην Αθήνα και οι επικεφαλής των θεσμών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα τεχνικά κλιμάκια της Κομισιόν θα βρεθούν στην Αθήνα τη Δευτέρα, οπότε εκ των πραγμάτων οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν από την επόμενη μέρα. 
kathimerini.gr

Εναν πρωτόγνωρο πολιτικό «μαραθώνιο» μέσα στον «καυτό» Αύγουστο προκειμένου να «σφραγίσει» τη συμφωνία με τους εταίρους στις 18 και να κλειδώσει τις πρόωρες κάλπες για τις 8 Νοέμβρη ώστε να επιχειρήσει το νέο ξεκίνημα στην πλέον δύσβατη περίοδο, ξεκινά αυτές τις ώρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 
ethnos.gr 

Κανονικά και χωρίς μειώσεις θα καταβληθούν στα τέλη Ιουλίου οι συντάξεις του Αυγούστου για όλους τους συνταξιούχους. Η τριπλή μείωση των συντάξεων -με 6% τον μήνα για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο- θα γίνει με τις συντάξεις Σεπτεμβρίου. Όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η νέα εισφορά ασθενείας (6% από 4% στις κύριες συντάξεις και επιπλέον 6% από 0% στις καταβαλλόμενες επικουρικές) θα αρχίσει να παρακρατείται από τον Σεπτέμβριο. Άγνωστο είναι ακόμα αν η παρακράτηση θα γίνει σε δόσεις ή άπαξ. 
tovima.gr 

Παν. Λαφαζάνης: "Το ευρώ δεν είναι «ταμπού» και η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν είναι καθόλου καταστροφή. Η κυβέρνηση, έστω και τώρα, πρέπει να προχωρήσει τάχιστα σε αυτή την κατεύθυνση" αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στη Free Sunday 
Σχετική ανάρτηση: Ο Λαφαζάνης επιμένει σε Grexit

Σε αβαθή νερά έξω από το λιμάνι της Τήνου προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες το επιβατηγό ταχύπλοο σκάφος FLYING CAT 4 ΜΕ 239 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα, λόγω ομίχλης χωρίς να υπάρξει εισροή υδάτων. 
tovima.gr 

Εξαγορά των Financial Times: Επί δώδεκα μήνες συζητούσαν, στο πλαίσιο ενός άτυπου «φλερτ», ο γερμανικός εκδοτικός οίκος Axel Springer με τον βρετανικό όμιλο Pearson για την απόκτηση της πιο διακεκριμένης ημερήσιας εφημερίδας του βρετανικού οικονομικού Τύπου, δηλαδή των Financial Times. Ωστόσο, η Axel Springer, ιδιοκτήτρια της εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας Bild και της Die Welt, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, πληροφορήθηκε για την εξαγορά των Financial Times από τον ιαπωνικό όμιλο Nikkei BP ένα 15λεπτο πριν από την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας. 
kathimerini.gr

Σημαντικό έδαφος φαίνεται πως έχει χάσει τους τελευταίους μήνες το ισπανικό αριστερό κόμμα Podemos, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου. Σε δημοσκόπηση της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», το Podemos υποχωρεί στην τρίτη θέση (18,1%), πίσω από το σοσιαλιστικό PSOE (23,5%) και το κυβερνών κεντροδεξιό PP (23,1%)Εν συγκρίσει με τις δημοσκοπήσεις του Ιονίου, το Podemos χάνει τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ έναντι των δημοσκοπήσεων του Ιανουαρίου περίπου δέκα μονάδες. Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, η απώλεια της δυναμικής του Podemos αποδίδεται εν μέρει στις στενές σχέσεις του Ιγκλέσιας με τον ΣΥΡΙΖΑ. 
naftemporiki.gr

Με το Βέλγιο, την Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Εσθονία και την Κύπρο κληρώθηκε η Ελλάδα, στον 8ο προκριματικό όμιλο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ανδρών της Ρωσίας το 2018, μετά την κλήρωση στην Αγ. Πετρούπολη. 
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου