29 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 29.7.2015

(upd) Τη δυνατότητα να κάνουν ανάληψη του εβδομαδιαίου ποσού των 420 ευρώ οποιαδήποτε στιγμή από σήμερα έως την Παρασκευή θα έχουν οι καταθέτες. Στόχος της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών είναι να μη σχηματιστούν πάλι την Παρασκευή τεράστιες ουρές στα ΑΤΜ.
Επίσης, εξετάζεται να γίνει «κυλιόμενο» το 7ήμερο. 
kathimerini.gr 

«Είμαι ο τελευταίος που θα ήθελε πρόωρες εκλογές, αλλά αν δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αναγκαστικά θα πάμε σε εκλογές», τόνισε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Κόκκινο και στον Κώστα Αρβανίτη.
Σχετική ανάρτηση: Τσίπρας: Θέλω την ενότητα, αλλά εκβιασμένη ενότητα δεν υπάρχει 

ΔΝΤ: Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. H κυρία Λαγκάρντ δήλωσε χαρακτηριστικά: «βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου έχουμε αναλύσει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, και έχω πει κατ’ επανάληψιν ότι για την επιτυχία οποιουδήποτε ελληνικού προγράμματος χρειάζεται μία σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους. Θα επιμείνουμε σε αυτή τη θέση, διότι νομίζω ότι γίνεται μία κοινά αποδεκτή θέση ότι με ένα χρέος που ανεβαίνει στο 170% του ΑΕΠ και μπορεί να φτάσει στο 200% με το ιστορικό της χώρας, είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξει ένα στοιχείο αναδιάρθρωσης του χρέους». 
kathimerini.gr 

Αρνητικές διαπιστώσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας περιλαμβάνει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, Τετάρτη. Μόνο από τα capital controls εκτιμώνται απώλειες στο ΑΕΠ 2,8 δισ. την εβδομάδα.
Σχετική ανάρτηση: Απώλειες στο ΑΕΠ 2,8 δισ. την εβδομάδα από τα capital controls

Ικανοποιημένος με το κλίμα στο οποίο εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα εμφανίσθηκε σήμερα Τετάρτη ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. «Το Grexit βρίσκεται πίσω μας», είπε. 
tovima.gr

Για αύριο αναβλήθηκε η άφιξη στην Αθήνα της επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα για το πρόγραμμα της Ελλάδας κ. Ντέλια Βελκουλέσκου η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα. 
kathimerini.gr 

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκαλείται εκτάκτως αύριο, θα δοθεί η πρώτη «μάχη» για το ξεκαθάρισμα του εσωκομματικού τοπίου, μετά την πασίδηλη ρήξη ανάμεσα στην «προεδρική» πτέρυγα και την Αριστερή Πλατφόρμα. 
kathimerini.gr  

Η υποτίμηση της δραχμής σε ενδεχόμενο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα μπορεί να φτάσει το 50%-60% ακόμη και 70% τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια πιθανή επιστροφή στη δραχμή. 
tovima.gr 

Σαφές μήνυμα προς τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στην υπογραφή τρίτου μνημονίου έστειλε ο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Mega. 
tovima.gr 

Συνεδριάζει εκ νέου, ύστερα από σχεδόν δυόμισι μήνες, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Η συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη και βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η προώθηση του νέου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα. 
kathimerini.gr 

Οι Αυστριακοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι (ÖBB) ενδιαφέρονται να αναλάβουν τους ελληνικούς σιδηρόδρομους. Όμως ο πρόεδρος των αυστριακών σιδηροδρόμων Κρίστιαν Κερν σε συνέντευξή του στο αυστριακό οικονομικό περιοδικό Trend αποκλείει ήδη εκ των προτέρων την καταβολή ενός αντιτίμου. O όποιος ενδιαφερόμενος θα έπρεπε να επενδύσει μεγάλα ποσά, μιας και το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας είναι απαρχαιωμένο.
Deutsche Welle 
Σχετική ανάρτηση: Η Αυστρία θέλει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ... δωρεάν

Έντονη αντίδραση του Ποταμιού στην αποφυλάκιση Παπαγεωργόπουλου. «Η υπεξαίρεση 17,9 εκατομμυρίων ευρώ, τιμωρείται πλέον στην Ελλάδα με 29 μήνες φυλακή! 'Αλλη μια μεγάλη επίδοση του κ. Παρασκευόπουλου και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα ζήλευαν ακόμη και τριτοκοσμικές χώρες με ανύπαρκτα συστήματα δικαιοσύνης», αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού. 
skai.gr

«Κόκκινο χτύπησε» η ρύπανση τη Δευτέρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και η κατάσταση θα επιβαρυνθεί, καθώς σήμερα και αύριο ο υδράργυρος στην Αθήνα θα κινηθεί στους 40 βαθμούς και θα επικρατήσουν δυσμενείς για την ατμοσφαιρική ρύπανση συνθήκες. 
kathimerini.gr 

Νέα σελίδα στον τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών. Πρόκειται για την πιο σημαντική συγχώνευση των τελευταίων ετών στον τομέα των εξοπλισμών. Η γερμανική Κrauss-Maffei Wegmann συγχωνεύεται με τη γαλλική Nexter με στόχο να επιβιώσουν στον διεθνή ανταγωνισμό.
Deutsche Welle 


Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:10 π.μ. (ώρα Ελλάδας) στα σύνορα Παναμά - Κολομβίας, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή υλικές ζημιές. 
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου