21 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης περί Γκαίμπελς και η απάντηση της «Ημερησίας»

«Ο μόνος τρόπος να ξεσκεπαστεί η μαύρη προπαγάνδα των ημερών είναι, επιμένω, μέσω της διάδοσής της. Ο Γκαίμπελς ζει!». Αυτό έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ένα tweet που έκανε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, κάνοντας παράλληλα retweet άρθρο της Ημερησίας, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε μυστικό σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή. 

Να θυμίσουμε ότι στο φύλλο της «Ημερησίας του Σαββάτου» υπήρχε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο κ. Βαρουφάκης είχε συναντηθεί και είχε εξομολογηθεί το σχέδιό του σε ανώτατο τραπεζικό παράγοντα σε κάποιο κατάστημα του Κολωνακίου. Παράλληλα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπήρξε σύγκρουση του πρώην υπουργού με στελέχη που του εφιστούσαν την προσοχή για την πολιτική που ακολουθεί. Η σύγκρουση έγινε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού.

Και η «Ημερησια» απαντά στον κ. Βαρουφάκη μέσω των εξής ερωτήσεων:

  • Είχε ή όχι συνάντηση με κορυφαίο σήμερα τραπεζικό παράγοντα πριν από τις εκλογές σε εστιατόριο του Κολωνακίου; Του είπε ή όχι ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον εκλεγεί θα είναι η σύγκρουση με τους δανειστές, η μη πληρωμή των δόσεων και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα; Θα πρέπει η «Ημερησία» να αποκαλύψει τον συνδαιτημόνα του κ. Βαρουφάκη ο οποίος έμεινε έκπληκτος όταν τα άκουγε όλα αυτά;
  • Ηταν ή όχι ο κ. Βαρουφάκης πρωταγωνιστής επεισοδίου μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου με κορυφαίο οικονομικό παράγοντα που του μίλησε μάλιστα απαξιωτικά παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος παράγοντας τον προειδοποιούσε για το έγκλημα που συντελείται με την πολιτική της δημιουργικής ασάφειας; Πρέπει και σ’ αυτή την περίπτωση να αποκαλύψει η «Η» τους παρόντες στο επεισόδιο αυτό; 

Και συνεχίζει η «Ημερησια» αναφέροντας τα ακόλουθα:

Είναι πολύ εύκολες οι «απαντήσεις» από το facebook ή το twitter όπως συνηθίζει να κάνει ο κ. Βαρουφάκης. Το ίδιο έκανε άλλωστε και για το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» που αναφερόταν και πάλι σε σχέδιο επιστροφής στη δραχμή. Ωστόσο, καλύτερα θα ήταν να απαντά με τις πράξεις του και όχι με αφορισμούς. Γκαιμπελικές είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν εκείνοι που έχουν κρυφά σχέδια την ίδια στιγμή που διαπραγματεύονται, δήθεν, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Ο κ. Βαρουφάκης, αντί να χάνει το χρόνο του στα social media, τις συνεντεύξεις, τους ακκισμούς και τις φωτογραφήσεις, καλό είναι να δώσει απαντήσεις για τους πέντε μήνες της τραγικής διαπραγμάτευσης που οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν την χρεοκοπία και σε ένα πολύ σκληρό μνημόνιο. Και να κάνει αυτοκριτική για τα λάθη του. Εκτός κι αν δεν ήταν «λάθη» αλλά μέρος του οργανωμένου σχεδίου για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί...

Πηγή: www.imerisia.gr 20.07.2015
Μια οφειλόμενη απάντηση της «Η» στον κ. Βαρουφάκη και τα περί Γκαίμπελς: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»

Σχόλιο: Αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη, αν και πιθανολογείται ότι αν υπάρξει θα είναι και πάλι με τον προσφιλή του τρόπο, με ένα ολιγόλογο tweet και αυτό στα πλαίσια της δημιουργικής του ασάφειας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου