18 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 18.7.2015

Ο απόηχος του Ανασχηματισμού της κυβέρνησης και οι Πυρκαγίες που έχουν ξεσπάσει στη χώρα είναι οι κύριες ειδήσεις της ημέρας. Το σκίτσο είναι του Δημήτρη Χαντζόπουλου. 

Μοναδικός στόχος του ανασχηματισμού ήταν η απομάκρυνση από την κυβέρνηση των Λαφαζάνη, Στρατούλη, Ήσυχου και η αντικατάσταση της παραιτηθείσας, για τους γνωστούς πολτικούς λόγους, Βαλαβάνη. Όσο κι αν η απομάκρυνση των "τριών" ήταν περίπου αναμενόμενη, μετά και την διαφοροποίησή τους στις ψηφοφορίες στη Βουλή για το νέο μνημόνιο, το οποίο και καταψήφισαν, δεν παύει η απομάκρυνσή τους να έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία με αυτονόητο πολιτικό πρόσημο. 
iskra.gr 

Επισήμως αρχίζουν πλέον οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα προς την Ελλάδα, καθώς χθες έδωσαν την έγκρισή τους το Eurogroup και το διοικητικό συμβούλιο του ESM. Επιπλέον, τη Δευτέρα θα αποδεσμευθούν 7,16 δισ. από το ταμείο EFSM προκειμένου να αποπληρώσει η Αθήνα το ομόλογο της ΕΚΤ και τις δόσεις προς το ΔΝΤ. 
kathimerini.gr 

Παρατείνεται έως τις 26 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα (λήγει στις 27 Ιουλίου) και έως τις 20 Αυγούστου για τις επιχειρήσεις (λήγει στις 20 Ιουλίου). Η σχετική απόφαση, που φέρει την υπογραφή της έως σήμερα αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 1500, 17 Ιουλίου 2015). Αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για τον προσδιορισμό των ημερομηνιών καταβολής των τριών δόσεων του φόρου, που είναι η τελευταία ημέρα του Ιουλίου, του Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα. 
tovima.gr 

Πυρκαγίες: Σε πύρινο κλοιό βρέθηκαν πολλές περιοχές της Ελλάδας από τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της νύχτας επικεντρώνονται στα μέτωπα του Καρέα, της Μαλακάσας, της Νεάπολης Λακωνίας και του Σπαθοβουνίου Κορινθίας, με σκοπό την οριοθέτησή τους. Στη φωτογραφία από δορυφόρο (αριστερά) φαίνονταν ξεκάθαρα χθες οι πυρκαγιές σε Υμηττό και Λακωνία. Το έργο της κατάσβεσης συνεχίζεται, αλλά ο κίνδυνος παραμένει καθώς συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι. Εν τω μεταξύ, δύο άνδρες 67 ετών και 58 ετών, ο ένας βουλγαρικής καταγωγής, συνελήφθησαν την Παρασκευή, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον Βύρωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες πραγματοποιούσαν μελισσοκομικές εργασίες, πιθανότατα κάπνισμα μελισσίων.
kathimerini.gr 

Αποδοκιμάστηκε χθες από κατοίκους του Καρέα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όταν εμφανίστηκε στο μέτωπο της φωτιάς και συγκεκριμένα τη στιγμή που έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών. «Εξηγήστε μου τι ήρθατε να κάνετε εδώ πέρα; Για ποιο λόγο είστε εδώ;». «Μικροπολιτική ήρθες να κάνεις;». «Είναι σωστό αυτό που κάνεις; Να σηκωθείς να φύγεις. Ή να βγάλεις το σακάκι σου και να βοηθήσεις να τη σβήσουμε τη φωτιά». Είναι μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν από εκνευρισμένους πυροπαθείς. Ο ίδιος, φανερά έκπληκτος, περιορίστηκε να δηλώσει στις κάμερες: «Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να σβήσει η φωτιά, είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, να σταματήσει το κακό, όλοι ελπίζουμε για το καλύτερο». 
kathimerini.gr 

Θα λειτουργήσουν όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών τη Δευτέρα. Σε ισχύ θα παραμείνουν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου