31 Ιουλίου 2015

Süddeutsche Zeitung: H αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ

Το ξεκαθάρισμα του πολιτικού σκηνικού μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα βασικά θέματα του γερμανικού τύπου σήμερα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle. Συγκεκριμένα:

«H αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ» επιγράφει το σχόλιο της η Süddeutsche Zeitung και αναφέρεται στις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με το επικείμενο συνέδριο. «Ο Τσίπρας βλέπει την ευκαιρία να ωθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό κέντρο. Εκεί έχει δημιουργηθεί ένα κενό στην Ελλάδα και όχι στα άκρα. Δεν έχει ανάγκη τους ακραίους αριστερούς. Βρίσκεται στο δρόμο να προσδιορίσει εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στη νέα χρηματοδότηση και στις σχέσεις της Αθήνας με τους δανειστές. «Οι καιροί που έπαιζε κανείς στην Αθήνα με κρυμμένα χαρτιά πρέπει να έχουν τελειώσει. Είναι καλύτερα ο Τσίπρας να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν νωρίτερα εάν το κόμμα του μπορεί ή όχι να κυβερνήσει. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ότι θα δοθούν νέα δισεκατομμύρια από τις Βρυξέλλες χωρίς να υπάρχει μια σχετικά σταθερή κυβέρνηση στην Αθήνα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα είναι και παραμένει το πολιτικό του προσωπικό».

Πηγή: http://dw.com/p/1G7qo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου