30 Ιουλίου 2015

Die Welt: Βαρουφάκης, η Κιμ Καρντάσιαν της διεθνούς πολιτικής

Κεντρικό πρόσωπο στα ελληνικά θέματα, όπως παρουσιάζονται στον γερμανόφωνο τύπο, εξακολουθεί να αποτελεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, με αρκετή δόση χιούμορ πλέον.

Die Welt: Στον πρώην υπουργό Οικονομικών αναφέρεται εκτενώς η εφημερίδα Die Welt σε άρθρο της, σχολιάζοντας τις κινήσεις του με καυστικό, σχεδόν σατιρικό ύφος. «Παρακαλώ διαβάστε αυτό το κείμενο παρ' ότι μιλάει για τον Γιάνη Βαρουφάκη» σημειώνει και τον χαρακτηρίζει «υπουργό Οικονομικών μικρής διάρκειας που μεταλλάχτηκε σε διεθνή σελέμπριτι» και «Κιμ Καρντάσιαν της διεθνούς πολιτικής». 
Πηγή: Deutsche Welle 

Der Spiegel: «Ο Βαρουφάκης έχει αποχωρήσει; Πλάκα μου κάνεις!», γράφουν οι Πέτερ Μάξβιλ και Βανέσα Στάινμετς, δύο αρθρογράφοι του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σχολιάζοντας τις κινήσεις του τέως υπουργού Οικονομικών μετά την παραίτησή του.
«Υπάρχουν πολιτικοί που εξαφανίζονται από την δημόσια ζωή μετά την παραίτησή τους για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να αποβάλουν το άγχος , κάνουν πεζοπορία είτε γράφουν τα απομνημονεύματά τους. Και υπάρχουν τύποι σαν τον Γιάνη Βαρουφάκη», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει:
«Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες , ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομικών, όμως από την δημόσια ζωή δεν έχει φύγει, μέχρι στιγμής. Σχεδόν καθημερινά κάθεται σε τηλεοπτικά πλατό , γράφει μηνύματα στα social media αλλά και άρθρα σε εφημερίδες ενώ αφήνει να τον επισκεφθούν δημοσιογράφοι από μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ, ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι του περιοδικού "Spiegel". 
Πηγή: protothema.gr
 
Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa: «Το σύστημα Βαρουφάκη εξακολουθεί να λειτουργεί και ενθουσιάζει εκείνους που συνεχίζουν να τον παίρνουν στα σοβαρά. Ακούει στο όνομα ‘δημιουργική ασάφεια’. Η μέθοδος είναι απλή: λες κάτι που προκαλεί αίσθηση. Στη συνέχεια το ανακαλείς, όχι όμως εξ΄ ολοκλήρου, αλλά εν μέρει. Αυτό προκαλεί νέο ενδιαφέρον και το παιχνίδι εισέρχεται στον επόμενο γύρο» αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο. 
Πηγή: Deutsche Welle 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου