31 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 31.7.2015

(upd) «Σχέδια εξόδου της χώρας από ευρώ δεν είχαμε και ποτέ δεν επεξεργαστήκαμε. Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης οφείλαμε να έχουμε και είχαμε. Να μας εγκαλούσατε αν δεν είχαμε» ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή σχετική ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά. 

Την πραγματοποίηση εκτάκτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο, που είχε εισηγηθεί ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε χθες η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Η προεδρική πλειοψηφία πέτυχε να ξεπεράσει τον σκόπελο του διαρκούς συνεδρίου, που πρότεινε η εσωκομματική αντιπολίτευση για το επόμενο Σαββατοκύριακο, με βασική επιδίωξη να εμποδίσει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση για το νέο πρόγραμμα. Στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στη διάρκεια της οποίας πήραν τον λόγο περισσότεροι από 70 συμμετέχοντες, επιβεβαιώθηκε ότι το εσωτερικό του κόμματος ταλανίζεται από βαθύ ρήγμα όσον αφορά την πορεία του και την πορεία της κυβέρνησης. 
kathimerini.gr 

H διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου το Σεπτέμβριο μετά τη συμφωνία δεν έχει κανέναν νόημα ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αριστερή Πλατφόρμα, σχολιάζοντας την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 
ethnos.gr

Ως πρώτο πλήγμα στην ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται η απόφαση των 17 μελών της Κ.Ε. που πρόσκεινται στην Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) του Ρούντι Ρινάλντι, μεταξύ των οποίων και τρεις βουλευτές, οι Δ. Κοδέλας, Ε. Σωτηρίου και Β. Χατζηλάμπρος, να παραιτηθούν από την Κεντρική Επιτροπή αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της χθες. 
kathimerini.gr 

Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει πως δεν συμμετέχει χωρίς δύσκολες αποφάσεις για χρέος & μεταρρυθμίσεις. Ερωτηθείς ειδικά για το ζήτημα του χρέους, αξιωματούχος αποσαφήνισε σε δημοσιογράφους πως το Ταμείο «περιμένει» ότι θα υπάρχει μια «σαφής και συγκεκριμένη» συμφωνία μεταξύ των εταίρων και της Ελλάδας όταν το Διοικητικό Συμβούλιο του θα κληθεί να εξετάσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα. 
skai.gr 

Σε επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Φατούρος (Σύμβουλος Προγράμματος) περιγράφει με τα πλέον μελανά χρώματα την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κανάλι της Βουλής (το «κανάλι της Ζωής» όπως αναφέρει) επί ημερών Κωνσταντοπούλου όπου, όπως καταγγέλει, «καταστρατηγείται κάθε έννοια δεοντολογίας και αμεροληψίας» 
ethnos.gr 

Στο 25,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον μήνα Απρίλιο, μειωμένη κατά 1,4% από την ίδια περίοδο το 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί σήμερα η Eurostat. Η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία τόσο στο συνολικό ποσοστό όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 53,2%. Ακολουθεί η Ισπανία με 22,5% και 49,2% αντίστοιχα με στοιχεία, όμως, του Ιουνίου 2015. 
kathimerini.gr 

Ο κάθε Δήμος θα είναι πλέον υπεύθυνος για τη διαχείριση των σκουπιδιών του. Αυτό προβλέπεται από τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, το τελικό κείμενο τού οποίου δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου. 
tanea.gr 

Τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας έχουν λάβει μόλις 2 από τα συνολικά 112 εκατομμύρια ευρώ της κρατικής επιχορήγησης, όπως παραδέχθηκε ο πανεπιστημιακός, υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.
kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου