21 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 21.7.2015

Διαδοχικά ερωτήματα για τους χειρισμούς Τσίπρα έθεσε ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην πρώτη του συνέντευξη (ΕΡΤ1) ως προέδρου της Ν.Δ. το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρθηκε υπαινικτικά και στην τελική συμφωνία που έφερε ο πρωθυπουργός: «Μήπως, τελικά, στόχος παραμένει η έξοδος από το ευρώ και γι’ αυτό αποδέχθηκε ένα τόσο βαρύ πακέτο μέτρων που θα κάνει τους πολίτες να δυσφορήσουν;» αναρωτήθηκε. Παράλληλα εμφανίστηκε σταθερός στη γραμμή της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. 
kathimerini.gr 

Συντάκτες της μελέτης της αμερικανικής τράπεζας Citigroup προβλέπουν μία 3ετία ύφεσης για την Ελλάδα (-2,4% το 2015, -3,7% το 2016 και -3,2% το 2017), ενώ παράλληλα εκφράζουν ανησυχία σχετικά με την έλλειψη ευελιξίας στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και την πολιτική σταθερότητα. Αναφορικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εκτιμούν πως απαιτείται μία ελάφρυνση 110 δισ. δολ ή 60% του ελληνικού ΑΕΠ για να περιοριστεί ο λόγος χρέους προς το ΑΕΠ στο 120% μέχρι το 2022. 
tovima.gr

Οι βασικές κατηγορίες νόμων που θα τεθούν προς ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη (22.07), όπως συμφώνησε ο Ελληνας Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής με τους υπόλοιπους ηγέτες είναι δύο: Πρώτον, όπως αναφέρεται στη δήλωση της Συνόδου Κορυφής, η συζήτηση-ψηφοφορία της Τετάρτης θα αφορά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη. Δεύτερον, θα περιλαμβάνει την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων. 
kathimerini.gr 

Τα δύο νομοσχέδια που σχετίζονται με τη φορολογία των αγροτών και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις (δεν περιλαμβάνονταν στα προαπαιτούμενα της Τετάρτης, 22 Ιουλίου), αναμένεται να υιοθετηθούν στο επόμενο πακέτο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. 
tovima.gr 

Αίτημα στους θεσμούς για την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου που θα προστατεύει την κύρια ή τη μοναδική κατοικία από τους πλειστηριασμούς υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης. Για να υπαχθούν στις διατάξεις, οι δανειολήπτες θα πρέπει να πληρούν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια αλλά και να καταβάλλουν ορισμένο ύψος μηνιαίας δόσης. 
ethnos.gr

Νέα κίνηση στο χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς με σκοπό την παρέμβαση στον προοδευτικό χώρο, θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Κυριακή 26 Ιουλίου στις 11.30 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Υπέρ της Προοδευτικής Ενότητας για το Μέλλον υπογράφουν πρώην υπουργοί και βουλευτές αλλά και πρόσωπα με πολυετή προσφορά και δράση. 
kathimerini.gr 

ΠΓΔΜ: Πρόωρη αποπληρωμή δανείων 45 εκ. ευρώ προς την ΕΤΕ από θυγατρική της
H Stopanska Banka αποφάσισε την πρόωρη αποπληρωμή δανείων της, ύψους 45 εκατ. ευρώ, προς τη μητρική της, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
skai.gr 

Στο εσωτερικό της Τουρκίας απειλεί να μεταφερθεί ο «εμφύλιος μέσα στον εμφύλιο» της Συρίας, μεταξύ των τζιχαντιστών του ISIS και των Κούρδων μαχητών. Αυτό φαίνεται να υποδηλώνει η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην παραμεθόρια τουρκική πόλη Σουρούτς, όπου τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν. Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν φοιτητές. 
kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου