31 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 31.8.2015

(upd) H Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ το απόγευμα της Δευτέρας ότι θα είναι παρούσα, ενεργή και υποψήφια, ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη, με τη «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη. 
kathimerini.gr 

Το ενδεχόμενο να αναβληθεί για δύο μήνες η επιβολή του ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, εξετάζει η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Σήμερα μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει απάντηση στο θέμα αυτό, ίσως με έκδοση ΠΝΠ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. 
kathimerini.gr 

Ουκρανία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ξέσπασαν στο Κίεβο, αφότου το Κοινοβούλιο ενέκρινε σχέδιο συνταγματικής μεταρρύθμισης, την οποία απαιτούσαν οι Δυτικοί και αποδίδει περισσότερη αυτονομία στις εξεγερμένες φιλορωσικές ανατολικές περιοχές. Ένας άνδρας της εθνικής φρουράς σκοτώθηκε από σφαίρα στην καρδιά και τουλάχιστον 100 άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη ρουκέτας που εκσφενδονίστηκε από το πλήθος κατά του κλοιού των δυνάμεων ασφαλείας έξω από τη Βουλή. 
tovima.gr

Αγκελα Μέρκελ: «Έχουμε στο μεταξύ ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, ένα τρίτο πρόγραμμα. Έχουμε εκταμιεύσει την πρώτη δόση αυτού του προγράμματος. Θα υπάρξουν νέες εκλογές στην Ελλάδα και θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», υπογράμμισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, μιλώντας την Δευτέρα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.
kathimerini.gr 

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής, σε ενωτικό κλίμα, η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του, Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι χρέος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην επιστρέψει το παλαιοκομματικό κατεστημένο ενώ αποδεχόμενος το αίτημα του κ. Μεϊμαράκη για ντιμπέιτ " είπε και ένα, και δύο, όσα θέλει και όποτε θέλει". 
avgi.gr 

Με αιχμηρό τρόπο αντέδρασε η Λαϊκή Ενότητα στην ανακοίνωση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που εξαγγέλθηκε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος. «Όσες εκατοντάδες σελίδες κυβερνητικού προγράμματος και να ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας, το πρόγραμμά του είναι ένα: τρίτο μνημόνιο» ήταν το σχόλιό του το γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας. 
naftemporiki.gr 
Σχετική ανάρτηση: Κυβερνητικό ή προεκλογικό πρόγραμμα; 

Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1, κατέπλευσε στις 08:30 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 2.500 μετανάστες από τη Σάμο και τη Μυτιλήνη. Το πλοίο παρέλαβε χθες 988 μετανάστες από τη Σάμο και 1.512 από τη Μυτιλήνη. Χθες το βράδυ, το καταμαράν «Τera Jet» με σημαία Κύπρου, μετέφερε στο λιμάνι του Πειραιά 1.745 μετανάστες από τη Μυτιλήνη. 
kathimerini.gr 

Σχέδιο να γίνει με δύο "είδη" κεφαλαίων η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή ιδιωτών μετόχων ετοιμάζει η ΤτΕ σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές. Ειδικότερα, ο σχεδιασμός προβλέπει το βασικό ποσό των αυξήσεων κεφαλαίου να καλυφθεί από τους μετόχους άμεσα με μετρητά και ένα επιπλέον ποσό, που θα αντιστοιχεί στις εν δυνάμει μεγαλύτερες κεφαλαιακές ανάγκες στο μέλλον (οι οποίες θα προκύπτουν από το δυσμενές σενάριο των stress tests), να καλυφθεί σε δεύτερο χρόνο μέσω υβριδικών προϊόντων, όπως, π.χ., μετατρέψιμα ομόλογα (CoCos). 
capital.gr

Σε μια προκλητική δήλωση για την Ελλάδα προχώρησε ο Τσέχος πρόεδρος, ο οποίος θέτει ως προϋπόθεση ένταξης της χώρας του στην Ευρωζώνη, την αποχώρηση της χώρας μας. Το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι ο Μίλος Ζέμαν, δήλωσε την Κυριακή πως θα αρχίσει να ασκεί πιέσεις στην Ευρώπη για την ένταξη της Τσεχίας στη ζώνη του ευρώ, αμέσως μόλις αποχωρήσει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.
skai.gr 


Τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Αίγυπτο. Η ιταλική εταιρεία ενέργειας «Eni SpA» ανακοίνωσε την Κυριακή την ανακάλυψη του μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, στα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου