27 Αυγούστου 2015

Χαϊκάλης: Παραδέχεται ότι διαθέτει offshore εταιρία

Την ύπαρξη offshore εταιρείας στην Κύπρο παραδέχτηκε ο ηθοποιός και απερχόμενος υπουργός Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας στο MEGA, αν και ο νόμος απαγορεύει κατηγορηματικά την κατοχή εξωχώριων εταιρειών από βουλευτές.

"Δεν πρόκειται για offshore εταιρεία αλλά για μια εταιρεία που διασφαλίζει τα πνευματικά μου δικαιώματα για κινηματογραφικές και θεατρικές εργασίες που παίζονταν στην Κύπρο όταν ασκούσα το επάγγελμα του ηθοποιού. Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από αυτή την εταιρεία, η οποία ουσιαστικά από το 2011 είναι ανενεργή" δήλωσε, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί, ο κ. Χαϊκάλης στο MEGA. Υποστήριξε δε οτι δεν έχει κέρδη και γι' αυτό δεν τη δήλωσε στο πόθεν έσχες.

Την υπόθεση είχαν φέρει στο φως 18 βουλευτές της ΝΔ που "φωτογράφιζαν" με συνεχείς ερωτήσεις τους στη Βουλή τον Παύλο Χαϊκάλη, χωρίς να τον κατονομάζουν. Χθες οι βουλευτές επανήλθαν δίνοντας στοιχεία της εταιρείας, η οποία ονομάζεται Metrofin Limited, έχει μετοχικό κεφάλαιο 1000 ευρώ και έτος ίδρυσης το 2008.

Σήμερα, ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης ενημέρωσε ότι έχει ζητηθεί έλεγχος, με σχετικό αίτημα στο αποκλειστικά αρμόδιο όργανο ελέγχου, όχι απλώς ενός μέλους της κυβέρνησης, αλλά όλων των μελών της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο διατήρησης offshore.

Πηγή: Στοιχεία από www.capital.gr 27.08.2015
Ο Π. Χαϊκάλης παραδέχθηκε την offshore στην Κύπρο

2 σχόλια:

  1. Εξηγήσεις με στοιχεία και έγγραφα φέρεται να ζητά ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος από τον μέχρι πρότινος υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παύλο Χαϊκάλη, μετά την παραδοχή του τελευταίου ότι διατηρεί off shore από το 2008 στην Κύπρο. Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί ασχολείστε με το Χαϊκάκη; Ο άνθρωπος αυτός είναι μόνο για γέλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή