22 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 22.8.2015

(upd2) Ως «δικτάτορα» και «λάθος επιλογή» χαρακτήρισαν κυβερνητικοί κύκλοι την Πρόεδρο της Βουλής, σε απάντηση των τελευταίων σφοδρών επιθέσεών της που είχαν στόχο τους δύο κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας αμφοτέρους για ενέργειες που καταστρατηγούν το Σύνταγμα.
Στο πλευρό της κ. Κωνσταντοπούλου στάθηκε με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Ενότητα», κάνοντας λόγο για «μνημονιακή δικτατορία» από την πλευρά της κυβέρνησης. 
kathimerini.gr 

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, λόγω προβλημάτων που παρουσίασε το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet. Η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα έχει παραταθεί μέχρι και την Παρασκευή 28 Αυγούστου. Η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα έχει παραταθεί μέχρι και την Κυριακή 30 Αυγούστου. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Αιχμές στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τα προβλήματα που παρουσίασε το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet λίγο πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας άφησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης. 
kathimerini.gr 

Επισημοποιήθηκε η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας θέλησε στην εισήγησή του να δώσει το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ εφεξής, προαναγγέλλοντας ένα νέο αφήγημα, το οποίο προφανώς θα στοχεύει σε ένα ευρύτερο εκλογικό σώμα, ενώ άφησε σαφείς αιχμές προς την ομάδα Λαφαζάνη.
kathimerini.gr 
Σχετική ανάρτηση: Τσίπρας, περί ρομαντικής επανάστασης! 

Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά συναντάει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ενώ, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου σε δημοσιογράφους θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να έχει συνάντηση και με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Το απόγευμα συναντάται με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη.
ethnos.gr 

Τυχοδιωκτική, επιζήμια για την χώρα χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά την επιλογή του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 
kathimerini.gr 

«Παρά τις χαώδεις διαφορές μας, με τον κ. Μεϊμαράκη είχαμε μία ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Λαϊκής Ενότητας», 
Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ διευκρίνισε ότι θα αξιοποιήσει στο έπακρον τη διερευνητική εντολή που θα λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως τρίτη δύναμη στη Βουλη. 
kathimerini.gr 

Tα 11 λάθη της κυβέρνησης και προσωπικά, του Αλέξη Τσίπρα περιγράφει ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Σχετική ανάρτηση: Tα 11 λάθη του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με το «Ποτάμι»

Μία από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες της ελληνικής Αριστεράς, ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, είναι πιθανό να ηγείται του ψηφοδελτίου Επικρατείας της νεοσυσταθείσας Λαϊκής Ενότητας. Ανοιχτό εξάλλου άφησε ο Μανόλης Γλέζος το ενδεχόμενο συνεργασίας. «Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά. Με ποιους θα πρέπει να συμπορευθούν οι δυνάμεις που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από τους στόχους από τους στόχους τους οποίους βάζουν. Αν συμφωνήσουμε σε κοινούς στόχους δεν υπάρχει καμία αντίρρηση», ανέφερε ερωτηθείς σχετικά. 
ethnos.gr 

Μίκης Θεοδωράκης: Tην ανάγκη δημιουργίας ενός Πανελλήνιου Λαϊκού Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μετώπου, που θα βοηθήσει τον Λαό «να απαλλαγεί μια για πάντα από την ξένη ακρίδα και να γίνει αφέντης στη χώρα του», επισημαίνει σε επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης, η οποία αναρτήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα. 
Σχετική ανάρτηση: Μήνυμα Μίκη Θεοδωράκη εν όψει των εκλογών 

Νέα επίθεση Προέδρου Βουλής σε κυβέρνηση - ΠτΔ. Η διαδικασία ανάθεσης εντολής σχηματισμού κυβέρνησης ξεκίνησε με μία κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά και με τον ΠτΔ να παρασιωπά τη διαδικασία αυτή από τη Βουλή, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη συνάντησή της με τον Π. Λαφαζάνη. 
naftemporiki.gr 

Την οργή των κατοίκων για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό εισέπραξε χθες στην Κω ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, όταν επισκέφτηκε το δημαρχείο στο πλαίσιο αυτοψίας. 
Σχετική ανάρτηση: Υποδοχή Καμμένου στην Κω με... αυγά! 

Ο ορατός κίνδυνος βίαιης εισβολής χιλιάδων απελπισμένων προσφύγων στο έδαφος της ΠΓΔΜ, που μπορεί να κατέληγε ακόμα και σε αιματοχυσία, ανάγκασε χθες τις αρχές των Σκοπίων να ανοίξουν τα σύνορα και να επιτρέψουν τη διέλευση συγκεντρωμένων στην πεδιάδα της Ειδομένης. 
kathimerini.gr 

Μια μπρούτζινη προτομή του περίφημου γάλλου γλύπτη Ογκίστ Ροντέν κλάπηκε μέρα-μεσημέρι από μουσείο της Κοπεγχάγης. 

Τεταμένο κλίμα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας. Η Νότια Κορέα είναι έτοιμη να «απαντήσει δυναμικά» σε πρόσθετες προκλήσεις της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία της, καθώς λήγει το τελεσίγραφο της Πιονγκγιάνγκ προς τη Σεούλ να σταματήσει τα μηνύματα προπαγάνδας από μεγάφωνα κατά μήκος των συνόρων. Η Πιονγκγιάνγκ έχει απειλήσει με ανάληψη στρατιωτικής δράσης αν η Σεούλ δεν σταματήσει αυτήν την τακτική. 
naftemporiki.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου