28 Αυγούστου 2015

Γάμοι Αράβων στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης

«Μαμπρούκ!» (συγχαρητήρια) αναφωνούν περιχαρείς οι καλεσμένοι στους νεόνυμφους, ενώ ο ήλιος δύει. Βρισκόμαστε στην Οία της Σαντορίνης και το ζευγάρι αυτή τη φορά δεν προέρχεται ούτε από τις ΗΠΑ ούτε από την Απω Ανατολή, αλλά από τη Μέση Ανατολή.
«Οι Αραβες προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των αλλοδαπών που ονειρεύονται να παντρευτούν στο νησί» αναφέρει στην «Καθημερινή» η Φραντσέσκα Τσεμπέλη, ιδιοκτήτρια εταιρείας διοργάνωσης γάμων. Η νέα «τάση» μετράει λίγα χρόνια, «έχουμε διοργανώσει την τελευταία διετία 15 αραβικούς γάμους» διευκρινίζει η νεαρή αρχιτέκτων, «οι πελάτες μας προέρχονταν από τα Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Ομάν, την Αίγυπτο, το Ντουμπάι και τον Λίβανο. Πολλοί εξ αυτών έχουν σπουδάσει στην Ευρώπη ή προχωρούν σε μεικτό γάμο». Ετσι, στα σοκάκια της Θήρας δεν απουσιάζουν οι πολυπληθείς αραβικές οικογένειες, οι φινετσάτες μαντίλες και οι κελεμπίες.

Γιατί, όμως, διανύουν τόσα μίλια για να παντρευτούν στη Σαντορίνη; «Eδώ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έναν πιο οικονομικό και πιο... ιδιωτικό γάμο» απαντά η κ. Τσεμπέλη, «στην πατρίδα τους συνηθίζεται να καλούν πάνω από 1.000 άτομα, ειδικά οι εύπορες οικογένειες». Η φιλοσοφία είναι «να καλούμε όσο το δυνατόν πιο πολύ κόσμο, ώστε να γνωστοποιηθεί το γεγονός» επισημαίνει η κ. Αμάνι Μπαρακάτ, που ως Αιγύπτια της... Σαντορίνης μεσολαβεί στη διοργάνωση των τελετών μεταξύ των δύο πολιτισμών. Φυσικά, ο γάμος ως προς το διαδικαστικό κομμάτι έχει ήδη γίνει στην πατρίδα τους, καθώς αν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, δεν θα έχει ισχύ στη χώρα τους. Στη Σαντορίνη το maximum των καλεσμένων είναι σύμφωνα με τη wedding planner τα 200 άτομα, που για αραβικά δεδομένα είναι ένας «κλειστός» γάμος.

«Εχουν αδυναμία στα λουλούδια και τα θέλουν παντού: στην ετοιμασία της νύφης, στη σουίτα του ζεύγους, στα τραπέζια της δεξίωσης». Συνολικά, οι αραβικοί γάμοι ξεκινούν από 30.000 και φτάνοντας έως τις 200.000 ευρώ. 


Το ζεύγος φτάνει λίγες μέρες πριν από την τελετή και συνεχίζει με μήνα του μέλιτος. «Η τελετή γίνεται με το ηλιοβασίλεμα είτε με τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους που εξειδικεύονται ή με κάποιον δικό τους celebrant, θρησκευτικό ή κοσμικό». Ωστόσο, αυτό το σκέλος γίνεται κυρίως για τις φωτογραφίες. Η έννοια των μελλόνυμφων αφορά την άριστη διεξαγωγή της δεξίωσης. Ο χορός και το τραγούδι συχνά φτάνει μέχρι πρωίας.


Πηγή: 
www.kathimerini.gr Γάμοι Αράβων στο ηλιοβασίλεμα της Οίας 

Σε αγαπημένο προορισμό των Αράβων μελλόνυμφων αναδεικνύεται η Σαντορίνη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του της αραβόφωνης ενημερωτικής ιστοσελίδας elmethaq.net. «Οργανώνοντας την τελετή του γάμου και το μήνα του μέλιτος στη Σαντορίνη θα βρεθείτε στον κατάλληλο χώρο για στιγμές που θα συναρπάσουν τους νεόνυμφους και τους καλεσμένους και θα μείνουν αξέχαστες», αναφέρει η σελίδα σημειώνοντας πως το νησί είναι πόλος έλξης για πολλά ζευγάρια από όλον τον κόσμο. «Ανάμεσα σε πανύψηλους γκρεμούς υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία που προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα. Αυτό είναι που κάνει το γάμο στη Σαντορίνη μυθικό», υπογραμμίζει. 

Πηγή: www.santonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου