22 Αυγούστου 2015

Κλάπηκε άγαλμα του Ροντέν από το μουσείο της Κοπεγχάγης

Μια μπρούτζινη προτομή του περίφημου γάλλου γλύπτη Ογκίστ Ροντέν κλάπηκε μέρα-μεσημέρι από μουσείο της Κοπεγχάγης. «Προς το παρόν δεν έχουμε καμία πληροφορία για το πού μπορεί να βρίσκεται και η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γλυπτοθήκης Νι Κάρλσμπεργκ, Γιάκομπ Φίμπιγκερ Αντρέασεν.

Ο εκπρόσωπος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για την αξία του «Άνδρα με σπασμένη μύτη», που φιλοτεχνήθηκε το 1863 και ο ίδιος ο Ροντέν θεωρούσε ως το πρώτο του σημαντικό γλυπτό, όμως τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας εκτιμούν ότι φτάνει τα 268.000 ευρώ. 

Το βίντεο που τράβηξαν οι κάμερες παρακολούθησης στις 16 Ιουλίου, κατά τις ώρες λειτουργίας του μουσείου, δείχνουν δύο άνδρες να βγάζουν την προτομή από τη βάση της και να την τοποθετούν σε μια πλαστική σακούλα, την οποία έβαλαν μέσα σε έναν μεγαλύτερο σάκο. Κατόπιν βγήκαν από το μουσείο ανενόχλητοι, μεταφέροντας τη λεία τους. Σε άλλο βίντεο, μία εβδομάδα νωρίτερα, εμφανίζονται οι ίδιοι άνδρες να μπαίνουν στο μουσείο και να απενεργοποιούν το σύστημα συναγερμού. 


Και δυο λόγια για τον διάσημο Γάλλο γλύπτη:
Ο Φρανσουά Ωγκύστ Ρενέ Ροντέν (François-Auguste-René Rodin, 12 Νοεμβρίου 1840 - 17 Νοεμβρίου 1917) θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες που με τα έργα του επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη γλυπτική του 20ού αιώνα. Αρνήθηκε να αγνοήσει τις ανθρώπινες αδυναμίες και τις περιέγραψε όσο καλύτερα μπορούσε στην τέχνη του, με ρεαλισμό, δύναμη και πάθος. Ο Σκεπτόμενος και το Φιλί είναι μερικά από τα δημοφιλέστερα έργα του.

Πηγές: Στοιχεία από www.kathimerini.gr, www.skai.gr και el.wikipedia.org






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου