19 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 19.8.2015

(upd) 454 «ναι», 113 «όχι» της γερμανικής Βουλής Με συντριπτική πλειοψηφία η γερμανική βουλή ενέκρινε, όπως αναμενόταν, το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. 454 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 113 «όχι», 18 απείχαν ενώ 73 βουλευτές έλειπαν από την έκτακτη συνεδρίαση. 
Deutsche Welle

Για πισώπλατο χτύπημα της Αριστεράς σε βάρος του αδελφού κόμματος στην Ελλάδα, του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν, σχολιάζοντας την πρόθεση της Die Linke να καταψηφίσει τη νέα συμφωνία. 
Deutsche Welle 

Εμπλοκή με τα αεροδρόμια. Η κυβέρνηση μπορεί να ενέκρινε τη συμφωνία παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport και της Slentel, του ομίλου Κοπελούζου, ωστόσο, η ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης δεν είναι βέβαιη. Η κοινοπραξία, επικαλούμενη την πολιτική αβεβαιότητα, ζητάει πρόσθετες εγγυήσεις από την ελληνική πλευρά αντίστοιχες με αυτές που έχουν δοθεί στις συμβάσεις για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και τον αγωγό TAP.
kathimerini.gr

Σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου

Μαξίμου: Γράφουν - σβήνουν σενάρια εκλογών. Η σύγκρουση προτεραιοτήτων προκαλεί σύγχυση στον σχεδιασμό - Ο προβληματισμός του Πρωθυπουργού τον εμποδίζει να λάβει οριστικές αποφάσεις. 
tovima.gr 

"Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί γρήγορα στα πόδια της", είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, κατά την εισήγηση του, στην έκτακτη συνεδρίαση του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για την έγκριση του τρίτου προγράμματος στήριξης προς την Ελλάδα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είπε επίσης πως "είναι αναγκαία η ταχύτατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και πρέπει να ξεπεραστούν γρήγορα τα προβλήματα που προκάλεσαν τα capital controls". 
capital.gr

Τα πρώτα βήματα προς την αποκατάσταση της δυσλειτουργικής εικόνας που παρουσιάζει το τραπεζικό σύστημα σηματοδοτεί και επίσημα η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει το ύψος της παρεχόμενης χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον ELA από τα περίπου 91 δισ. ευρώ στα 89,7 δισ. ευρώ. 
naftemporiki.gr 

Τη σύνδεση του αφορολογήτου ορίου με τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών εξετάζει η κυβέρνηση, ως μέτρο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Σχετική ανάρτηση: Αλεξιάδης: Σύνδεση αφορολόγητου με πληρωμές με κάρτες 

Κατά μία βαθμίδα, σε «CCC» από «CC» προηγουμένως, αναβάθμισε χθες την αξιολόγηση της Ελλάδας ο οίκος Fitch. Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος αναβάθμισε σε «CCC» την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των ελληνικών κρατικών ομολόγων, ενώ παράλληλα αναθεώρησε επί τα βελτίω το ανώτατο όριο αξιολόγησης (country ceiling) σε «Β-» από «CCC» προηγουμένως. 
naftemporiki.gr 

Κύπρος: Την εκτίμηση ότι η κυπριακή οικονομία έχει εξέλθει από την ύφεση και ότι το 2015 θα κλείσει με πραγματική ανάπτυξη, εξέφρασε σήμερα η κυπριακή Κυβέρνηση, δια του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου. "Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι τόσο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, όσο και κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015, έχει καταγραφεί επισήμως ανάπτυξη στην κυπριακή οικονομία της τάξης του 1% σε σχέση με 0,4% που προβλεπόταν", τόνισε, για να προσθέσει ότι "με βάση τη διεθνή οικονομική πρακτική που ακολουθείται επισήμως, όταν μια οικονομία καταγράψει ανάπτυξη για δύο συνεχόμενα τρίμηνα τότε θεωρείται ότι ουσιαστικά εξήλθε της ύφεσης". 
kathimerini.gr 

Οκτώ επικουρικά ταμεία ενσωματώνονται στο ΕΤΕΑ. Ξεκίνησε αντίστροφη μέτρηση για την ένταξη όλων των επικουρικών ταμείων και κλάδων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), όπως προβλέπεται από το πακέτο μέτρων που ψήφισε η ελληνική βουλή στις 15 Ιουλίου. Τα ταμεία αυτά ανήκουν στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ), στους τραπεζοϋπαλλήλους (Εθνικής Τράπεζας, Εθνικής Ακινήτων, Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην Λαϊκής και Ιονικής Τράπεζας κλπ.), στους ναυτικούς (επικουρικό ΝΑΤ), στους αρτοποιούς και στους ελευθέρους επαγγελματίες. 
capital.gr 

Στον Πειραιά έφτασαν το πρωί της Τετάρτης μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο είχε καταπλεύσει την Παρασκευή στην Κω, αναχώρησε με τουλάχιστον 1.700 μετανάστες με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη και ενδιάμεσες στάσεις στην Κάλυμνο και τη Λέρο. 
tovima.gr 

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον όμιλο Σκλαβενίτη, για την απόκτηση και ταυτόχρονη εκμίσθωση εννέα καταστημάτων της πρόσφατα εξαγορασθείσας από τον όμιλο Σκλαβενίτη, ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ Χονδρεμπορική Α.Ε. («ΜΑΚΡΟ») ανακοίνωσε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ («Grivalia»). 
kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου