27 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 27.8.2015

(upd2) Υπηρεσιακή πρωθυπουργός ορκίστηκε η Βασικλική Θάνου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, το βράδυ της Πέμπτης. Αμέσως μετά την ορκωμοσία ο κ. Τσίπρας υποδέχθηκε την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου
για τη διαδικασία παραλαβής-παράδοσης. «Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, έχει κυρίως ρόλο τη διεξαγωγή των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο. Αλλά θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει και θέματα κρίσιμα, όπως το μεταναστευτικό», είπε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου. 

Σύμφωνα με «Το Βήμα» η λίστα με τα 16 μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι έτοιμη και θα ανακοινωθεί από το Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή το πρωί. Τα ονόματα είναι: Υπουργός Εξωτερικών Π. Μολυβιάτης, Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, ΟικονομίαςΝ. Χριστοδουλάκης, Εσωτερικών Αντ. Μανιτάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μιχ. Σπουρδαλάκης, Αμυνας ο πτέραρχος ε.α. Ι. Γιάγκος, Προστασίας του Πολίτη Α. Μακρυδημήτρης, Παιδείας Φρόσω Κιάου, Ναυτιλίας Χρ. Ζώης, κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροδόλφος Μορώνης, υπουργός Τουρισμού Αλκηστις Πρωτοψάλτη, υπουργός Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, υπουργός Εργασίας ο αρεοπαγίτης κ. Μουστάκας, υπουργός Υγείας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος, Μακεδονίας - Θράκης ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Κουτσαλίδης. 
tovima.gr 

Αρνητική ήταν η απάντηση των κ.κ.Τσίπρα, Μιχαλολιάκο, Κουτσούμπα και Καμμένο στον κύκλο τηλεφωνικών επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να διαπιστωθεί η στάση τους έναντι ενδεχόμενης σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των διερευνητικών εντολών. 
kathimerini.gr 

Άκυρη η απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές, σύμφωνα με το ΣτΕ. Απόσπασμα της απόφασης 3191 που εξέδωσε σήμερα το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο αποκαλύπτει το Capital.gr. Αβάσιμη η ανάκληση των τεχνικών μελετών του έργου στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 
capital.gr 

«Εάν χρειαστεί, προκειμένου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας και να καταργήσουμε τα Μνημόνια, δεν θα διστάσουμε να φύγουμε από την ευρωζώνη, να συγκροτήσουμε με νέους δημοκρατικούς, κοινωνικούς και αναπτυξιακούς όρους εθνικό νόμισμα», ξεκαθαρίζει o Παναγιώτης Λαφαζάνης σε μακροσκελή συνέντευξη του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC. 
skai.gr 

Τραγωδία με πρόσφυγες στην Αυστρία. Πάρα πολλοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε φορτηγό ψυγείο στην Αυστρία. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φθάσει και τους 50. Οι αρχές ανακάλυψαν τις σορούς πολλών προσφύγων μέσα σε φορτηγό ψυγείο, σύμφωνα με δηλώσεις του Χανς Πέτερ Ντοσκότσιλ, διευθυντή της αστυνομίας στο Μπουργκενλάντεν. Οι διακινητές έχουν εντωμεταξύ εξαφανιστεί και οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό. 
Deutsche Welle 

Νωρίτερα σήμερα γράφαμε: 

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη, στη 1 μετά το μεσημέρι, η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προσανατολίζεται να μην συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών καθώς ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος είναι αρνητικοί. Έτσι αναμένεται να δώσει εντολή άμεσου σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης. H Βουλή θα πρέπει να κλείσει έως την Παρασκευή. 
skai.gr 

Τσίπρας: Τη θέση ότι δεν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα αλλά δεν θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς τη συνεργασία της Ν.Δ., του Ποταμιού ή του ΠΑΣΟΚ, διατύπωσε χθες ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο εμφύλιος στο εσωτερικό της Αριστεράς συνεχίζει να μαίνεται, με όλους να βάλλουν εναντίον όλων. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε συγκεκριμένα πως «αν ο λαός μάς αποδοκιμάσει και θέλει να συνεχίσουν να κυβερνούν αυτοί που 40 χρόνια μάς κυβέρνησαν, ας το επιλέξει». 
kathimerini.gr 

Ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, τόνισε πως η απόφαση για εκλογές έχει ληφθεί από την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας (σ.σ 12 Ιουλίου), υπογράμμισε πως δεν θα είναι πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας και δήλωσε πως η απόφαση παραμονής της χώρας στην Ευρώπη ήταν απόφαση ευθύνης για την οποία αισθάνεται προσωπικά υπερήφανος.
skai.gr 

Ουκρανία: Το Κίεβο και οι φιλορώσοι ένοπλοι, σε μία «κίνηση καλής θέλησης», συμφώνησαν να επιδιώξουν παύση όλων των εχθροπραξιών από την ερχόμενη Τρίτη. Στόχος της συνεννόησης που επιτεύχθηκε, όπως ανακοίνωσε τόσο ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ όσο και ο εκπρόσωπος των φιλορώσων ενόπλων, είναι μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα να έχουν σιγήσει πλήρως τα όπλα. 
tovima.gr 

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ακίνητης περιουσίας μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Σε ό,τι αφορά την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, για το χρονικό διάστημα από 31 Αυγούστου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου για τα νομικά πρόσωπα και από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου για τα φυσικά πρόσωπα, αποφασίστηκε η μη επιβολή των αυτοτελών προστίμων του άρθρου 54 του ν.4174/13. Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (έχει υποβληθεί έως σήμερα το 92% των δηλώσεων) παραμένει η 31η Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα.
naftemporiki.gr

Σταύρος Θεοδωράκης: Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν το μεγάλο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση ετοίμαζε πραξικοπηματική επιστροφή στη δραχμή, το σχέδιο δεν ήταν μόνο του Βαρουφάκη και του Λαφαζάνη αλλά και του κυρίου Τσίπρα ο οποίος το παρουσίασε και ως εναλλακτικό σχέδιο» τόνισε ο κύριος Θεοδωράκης και υπογράμμισε ότι «Το δημόσιο έχασε 14 δις από την αφέλεια του κυρίου Τσίπρα να αφήσει να κλείσουν οι τράπεζες». 
skai.gr 

Οξύτατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα με αφορμή τη συνέντευξή του στον Alpha. Η ΛΑΕ κάνει λόγο για «νέο μνημονιακό πρόσωπο Τσίπρα», «ειλικρινή ψέματα» και νέο μνημόνιο που «θα βάλει την οριστική ταφόπλακα στην κοινωνία». 
skai.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου